Novak Djokovic interviu Novak Djokovic vaccin Tenis ATP Tenis

Novak Djokovic a rupt tăcerea și a dezvăluit că nu vrea să se vaccineze anti-COVID: „Sunt dispus să ratez Roland Garros și Wimbledon”

Novak Djokovic anunță că nu s-a răzgândit în ce privește opinia sa față de obligativitatea vaccinării anti-COVID. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 15 Februarie 2022, 09:08
Data actualizarii: Marti 15 Februarie 2022, 09:15

Tăcerea lui Novak Djokovic a luat sfârșit. După saga nefericită din luna ianuarie, liderul ATP a oferit un interviu pentru BBC, în care dezvăluie că este dispus să plătească prețul unor absențe în turneele de mare șlem pentru a-și păstra poziția referitoare la obligativitatea vaccinării anti-COVID.

Întrebat dacă ar sacrifica o prezență în competiții precum Roland Garros sau Wimbledon, organizate în state care în momentul de față impun vaccinarea anti-COVID drept cerință pentru a participa la competiții sportive, Novak Djokovic a răspuns franc: „Da, acesta este prețul pe care sunt dispus să îl plătesc,” au fost cuvintele lui Djokovic, transmise pentru BBC

Novak Djokovic: „Nu m-am opus niciodată vaccinării.”

În același interviu, Novak Djokovic a explicat că nu se împotrivește vaccinurilor, primind vaccinuri în copilărie, dar a insistat asupra libertății individuale de a alege substanțele pe care o persoană le introduce în propriul corp. 

„Nu am fost niciodată împotriva vaccinării, dar am susținut întotdeauna libertatea de alegere când vine vorba despre ce introduci în corpul tău,” a adăugat Novak Djokovic.

Djokovic a mărturisit că a sperat ca cerințele de vaccinare să se schimbe, sperând că va mai putea juca „mulți ani de acum înainte.” Întrebat de ce spera la acest lucru, Djokovic a replicat: „Pentru că principiul de a putea lua deciziile care îmi privesc corpul sunt mai importante decât orice titlu sau orice altceva. Încerc să fiu în sincron cu corpul meu cât de mult posibil. Întotdeauna am fost un student al vieții bune, a sănătății, a nutriției,” a completat Novak Djokovic. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!