Novak Djokovic Australian Open 2022 Novak Djokovic Australia Novak Djokovic detentie Tenis

Replica lui Novak Djokovic, după ce australienii i-au dat să mănânce viermi și pâine mucegăită la Melbourne

Novak Djokovic nu a dorit să intre în detalii atunci când a vorbit despre condițiile centrului de detenție în care a fost cazat de autoritățile australiene. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 16 Februarie 2022, 17:33
Data actualizarii: Miercuri 16 Februarie 2022, 17:34

Novak Djokovic a avut parte de un început de an haotic, cu nopți nedormite și mese în care i s-au oferit viermi și pâine mucegăită, în centrul de detenție denumit Hotelul Park din Carlton, Melbourne. 

În timpul celor șapte zile petrecute de liderul ATP în aceeași clădire cu refugiații din Australia, fanii jucătorului sârb au fost prezenți pe stradă și au ajuns să fie salutați de multiplul campion de Grand Slam, care le-a mulțumit, prin gesturi, pentru susținere.

Novak Djokovic: „A fost neplăcut, dar nu vreau să stau și să mă plâng, pentru că am stat doar 7 zile acolo.”

Condițiile de cazare au fost mult sub cerințele unui sportiv de performanță, dar nu au îndeplinit nici nivelul unui trai decent, autoritățile australiene oferindu-le mâncare rece, infestată cu viermi și bucăți de pâine mucegăită. 

„Categoric, nu a fost o experiență plăcută, dar nu vreau să stau aici și să mă plâng de condițiile centrului de detenție, pentru că am fost acolo doar timp de șapte zile. 

M-am simțit neajutorat. Când am ajuns în Australia, nu mi s-a permis să îmi folosesc telefonul timp de trei ore, la mijlocul nopții, între 1 și 9. Nu am putut să dorm, pentru că mă interogau o dată la treizeci de minute.

Am avut parte de multe interogări, începeau, apoi se opreau, după care a trebuie să aștept ca persoana cu care dialogam să vorbească cu superiorii săi. A durat o noapte întreagă. Viza mea a fost reinstaurată, apoi refuzată, reinstaurată din nou și refuzată încă o dată,” a declarat Novak Djokovic în interviul oferit BBC. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!