Luca Moisa Jamison Olave MLS Next Pro nationala SUA Real Monarchs Stranieri

EXCLUSIV La doar 15 ani, fotbalistul român Luca Moisă a debutat în MLS și este campion continental cu naționala SUA! ”Vede pe teren ce alții nu văd”

Mijlocașul central legitimat la Real Monarchs, satelitul lui Real Salt Lake, a câștigat în acest an cu selecționata americană CONCACAF Boys’ Under-15 Championship.

Cătălin Parfene
Data publicarii: Marti 14 Noiembrie 2023, 10:24
Data actualizarii: Marti 14 Noiembrie 2023, 10:23

Sport.ro continuă seria prezentărilor în exclusivitate ale unor tineri fotbaliști români descoperiți în străinătate cu Luca Moisă, un puști româno-american în vârstă de 15 ani care în septembrie a debutat în MLS Next Pro (competiție profesionistă de seniori la care participă echipele de rezerve ale cluburilor din MLS) după ce în vară a câștigat titlul de campion continental cu naționala de juniori a SUA.

Născut în Las Vegas, Nevada, Moisă a jucat la Heat FC din orașul natal și la Real Salt Lake Academy, apoi a semnat în decembrie 2022 cu Real Monarchs, devenind astfel, la 14 ani și 7 luni, cel mai tânăr fotbalist care semnează un contract profesionist cu clubul american.

În august acest an, mijlocașul central a devenit campion continental de juniori cu naționala SUA, care a câștigat CONCACAF Boys' U-15 Champonship.

La turneul final, Moisă a înscris o ”dublă” în 11-0 cu Cuba din faza grupelor și a jucat inclusiv în finala câștigată cu Mexic, scor 4-2.

A urmat în toamnă debutul la Real Monarchs în MLS Next Pro, competiție în care a jucat în ultimele două etape, 18 minute în 0-3 cu Tacoma Defiance și 45 de minute (întreaga repriză secundă) în 1-2 cu Portland Timbers 2.

Sport.ro a discutat cu doi dintre tehnicienii care lucrează direct cu tânărul fotbalist român, Jamison Olave (antrenorul principal al lui Real Monarchs) și Jordan Allen (antrenor la academia lui Real Salt Lake).

Jamison Olave, antrenorul principal al lui Real Monarchs, pentru Sport.ro: ”Impactul lui Luca în cadrul echipei a fost instant”

”Luca este un puști venit din academia noastră, cum a ajuns la Monarchs am remarcat ce talent are și cum vede pe teren ce alții nu văd, ajutat din plin de tehnica sa.

Este un jucător care crește cum trebuie și face lucruri bune, iar convocarea la echipa națională a SUA a fost pe deplin meritată.

S-a întors de la națională și mai încrezător în forțele sale, dar în egală măsură continuă să ceară sfaturi pentru a fi și mai bun.

A avut apoi ocazia să joace la Monarchs, aproximativ 15 minute pentru început, iar impactul său în cadrul echipei a fost instant: pase bune, implicare în joc, chiar și câteva șuturi la poartă”, a declarat pentru Sport.ro Jamison Olave, antrenorul principal de la Real Monarchs și fost fotbalist în MLS, unde a fost desemnat cel mai bun fundaș al anului în 2010.

Jordan Allen, antrenor la Real Salt Lake Academy, pentru Sport.ro: ”Luca este foarte bine cotat la nivel național”

Jordan Allen, antrenor la academia lui Real Salt Lake, a completat:

”Luca este foarte bine cotat nu doar în cadrul clubului nostru, ci și la nivel național. Are o abilitate naturală în a găsi spații și a realiza faze periculoase.

Vine dintr-o familie cu un background solid în fotbal, și acest lucru se vede și în excepționala sa înțelegere a jocului.

De când este aici, de doi ani, Luca s-a dezvoltat mult și a ajuns acum la o maturitate și la o abilitate care îi permit influențarea cursului unui meci, astfel că a reușit să fie prezent cu echipa națională la CONCACAF Championship și să debuteze în MLS Next Pro în acest sezon la echipa secundă a clubului.

Suntem foarte bucuroși când ne uităm cum s-a dezvoltat și credem că mai are multe de arătat în anii care vor veni”.

Video - Luca Moisă cu numărul 75 în meciurile din MLS Next Pro

Foto: Real Monarchs

CITEȘTE ȘI:

”Decarul” român de la Rapid Viena prezentat în exclusivitate de Sport.ro, convocat la naționala Austriei! Marco-Barb Dudan își începe aventura la ”Das Team”

Erik Pop, atacantul român prezentat de Sport.ro, debutează azi la Campionatul Mondial U-17 cu naționala Canadei! ”Lucrurile încep să se lege”

Un român, pe urmele lui Lamine Yamal și Marc Guiu! La 16 ani, Leo Saca a debutat pentru FC Barcelona în UEFA Youth League

Lukas Grigoraș, cel mai tare din oraș! Interviu cu fundașul central român de la Rapid Viena care are 52 de goluri marcate în 130 de meciuri oficiale

Încă un fotbalist român convocat la naționala Italiei! ”Am început dintr-un sat mic, dar munca și perseverența duc la rezultate”

”Copilul” român al lui Francesco Totti a ajuns în Serie B și a debutat imediat la prima echipă: ”Aștept de un an convocarea la națională”

Luis ”Big Man” Ludoșan, fotbalistul român de 2,05 metri, debut la Buenos Aires la echipa antrenată din 1979 de doar doi antrenori! A jucat cu River Plate și Boca Juniors

Fotbalistul român de la Hercules Alicante, convocat la naționala Irlandei! ”Eram puțin nervos că nu mă cheamă, apoi am primit în sfârșit convocarea”

Portarul român din Premier League care a înscris 6 goluri într-un meci s-a transferat la FC Voluntari!

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!