Leo Saca Echipa Nationala fc barcelona nationala moldovei UEFA Youth League Stranieri

FOTO ȘI VIDEO Un român, pe urmele lui Lamine Yamal și Marc Guiu! La 16 ani, Leo Saca a debutat pentru FC Barcelona în UEFA Youth League

Tânărul fotbalist a jucat la naționala Under 15 a României, însă în această lună a bifat prima prezență oficială la naționala Under 21 a Moldovei.

Cătălin Parfene
Data publicarii: Vineri 27 Octombrie 2023, 11:04
Data actualizarii: Vineri 27 Octombrie 2023, 11:08

Fotbalist polivalent de profil defensiv, dar golgheter în acest sezon al echipei Juvenil B de la FC Barcelona, deja fostul internațional român de juniori Leo Saca a debutat la mijlocul săptămânii în UEFA Youth League pentru clubul catalan.

La doar 16 ani, după ce a bifat 4 meciuri la naționala Under 15 a României, Leo Saca a fost convocat în premieră în această lună la naționala Under 21 a Moldovei.

Puștiul cu dublă cetățenie născut în Ialoveni, lângă Chișinău, a și debutat oficial în preliminariile Euro U-21 pentru naționala de peste Prut, iar acum a venit debutul pentru Barcelona în UEFA Youth League, în victoria 2-0 cu Șahtior Donețk.

”Cum Aleix Garrido, Hector Fort, Cubarsi și Marc Guiu au urcat pe lista primei echipe pentru Champions League, alături de Lamine Yamal, deja o prezență obișnuită, lotul lui Oscar Lopez (n.r. - antrenorul echipei Juvenil A, care joacă în UEFA Youth League) cuprinde acum și câțiva jucători mai tineri care vor putea face față nivelulului din competiția europeană juvenilă”, a notat clubul catalan pe site-ul oficial.

Printre aceștia s-a numărat și Leo Saca, care a fost introdus în minutul 90 al întâlnirii cu Șahtior, prinzând cele cinci minute de prelungiri pe gazon.

Fundaș central, fundaș stânga sau mijlocaș central, tânărul fotbalist are 4 goluri marcate în primele 5 meciuri jucate în campionat cu echipa Juvenil B a Barcelonei, iar în Youth League și-a făcut practic debutul oficial pentru formația Juvenil A, care are punctaj maxim în grupă după 3 etape.

Leo Saca, de la naționala României la naționala Moldovei

”Sunt foarte fericit. E o experiență frumoasă să joci pentru națională, am simțit-o în partida cu Suedia. 

Colegii m-au primit cu brațele deschise, în pofida diferenței de vârstă. Sunt ca acasă.

Sper să fiu convocat și în partida cu Gibraltar și să marchez pentru Moldova”, a declarat pentru FMF Leo Saca după debutul pentru naționala de peste Prut.

El a fost convocat ultima dată de FRF în august 2022, când însă nu a jucat la naționala Under 16 a României în ”dubla” amicală cu Bulgaria (4-0 și 2-0), conform informațiilor existente pe site-ul FRF, unde nu se precizează motivul absenței fotbalistului.

În aprilie 2022, Saca fusese convocat la naționala Under 15 a României pentru ”Torneo delle Nazioni”, unde a evoluat titular pe postul de fundaș central în toate cele patru meciuri: cu Cehia (1-2, integralist), Mexic (2-2, schimbat în minutul 51), Norvegia (0-2, schimbat în minutul 67) și Anglia (3-1, integralist).

Foto: Victor Salgado - FC Barcelona, Anna Rotary / Federația Moldovenească de Fotbal

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!