Erik Pop Andrei Dumitru Gabriel Pop Nationala Canadei Prostars FC Stranieri

EXCLUSIV Doi fotbaliști români s-au calificat cu naționala Canadei la Campionatul Mondial Under 17! ”Băieți serioși, s-au dezvoltat fantastic”

Erik Pop și Andrei Dumitru sunt născuți amândoi în Ontario, dar au și cetățenie română. Primul s-a transferat în ianuarie la Karlsruher SC, al doilea evoluează la Toronto FC.

Cătălin Parfene
Data publicarii: Luni 27 Februarie 2023, 14:12
Data actualizarii: Luni 27 Februarie 2023, 20:26

Doi fotbaliști de origine română născuți în Ontario au ajuns cu naționala Under 17 a Canadei până în semifinalele Campionatului CONCACAF din această lună și, astfel, s-au calificat la Campionatul Mondial Under 17 din 2023.

Atacantul Erik Pop (17 ani împliniți în ianuarie) și mijlocașul Andrei Dumitru (16 ani), ambii formați la Prostars FC, au jucat 6 și, respectiv, 5 partide la competiția continentală care reunește naționalele din America de Nord, America Centrală și Caraibe, și care s-a încheiat astăzi cu victoria Mexicului, 3-1 în finala cu SUA.

Pop a și înscris un gol, în 3-0 cu Haiti din optimi, iar în semifinala pierdută cu SUA, scor 0-2, Dumitru a fost titular, în timp ce colegul său a intrat în a doua repriză.

Gabriel Pop, unul dintre fondatorii Prostars și tatăl lui Erik, a dialogat cu Sport.ro despre performanța obținută de cei doi tineri fotbaliști cu naționala Canadei.

Erik Pop și Andrei Dumitru au amândoi și pașaport românesc

”Ambii băieți sunt născuți aici, în Ontario, dar au și pașaport românesc. Au început fotbalul împreună, sunt doi copii serioși, care au avut o dezvoltare fantastică în ultimul timp.

Despre Erik pot să spun că s-a dezvoltat în primul rând prin multă muncă. Este un număr 9 clasic, un atacant care își folosește ambele picioare și știe cum să protejeze mingea.

Andrei, în schimb, este un număr 10, lui îi place să vină din spate și să combine cu atacanții, deci pot spune că sunt doi jucători diferiți, care colaborează însă foarte bine pe teren.

Pop senior: ”Suntem mulțumiți de naționala Canadei”

Din cauza pandemiei, abia în octombrie anul trecut au participat la o primă selecție organizată de federația din Canada, au urmat două meciuri amicale cu Costa Rica și Mexic, și acum participarea cu succes la Campionatul CONCACAF din Guatemala, care a dus la calificarea Canadei la Mondialul de juniori din Peru. 

Chiar dacă băieții au și cetățenia română, noi suntem mulțumiți de naționala Canadei”, ne-a declarat Gabriel Pop, fost atacant la FC Baia Mare sau Universitatea Cluj (acolo unde a fost pregătit și de Ioan Ovidiu Sabău), devenit în 2006 golgheterul Canadian Soccer League, după cele 27 de reușite din acel sezon.

Erik Pop, transferat definitiv în ianuarie de Karlsruher SC

”Erik a fost transferat definitiv în această iarnă de Karlsruher SC. Inițial, ne-am dus în Germania pentru FC Koln, dar acolo lucrurile nu au mers cum trebuie și după două săptămâni i-a convins pe cei din Karlsruhe și a semnat cu ei. 

A jucat în câteva amicale, dar nu a apucat să debuteze în Bundesliga de juniori pentru că încă nu începuse campionatul și apoi s-a prezentat la națională pentru turneul final continental”, a explicat Pop senior.

Prostars FC, clubul de succes din Canada înființat de românul Gabriel Pop

”Am înființat Prostars FC în 2013, împreună cu un partener, iar acum avem prima echipă înscrisă în League 1 Ontario. 

La Campionatul CONCACAF Under 17 au fost trei tineri fotbaliști formați de noi în lotul Canadei, iar acum ceva timp l-am avut legitimat vreo șase luni și pe Theo Corbeanu (n.r. - fostul internațional român de juniori care în prezent evoluează pentru reprezentativa de seniori a Canadei), a încheiat Gabriel Pop dialogul cu Sport.ro.

Foto: Canada Soccer, Prostars FC

Video: CONCACAF

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!