UFC Dana White TKO Holding Group Vince McMahon WWE Sporturi

UFC și WWE au fuzionat, iar noua companie vrea să devină un "monstru" la nivel mondial!

Cele mai importante francize de MMA și wrestling vor să se dezvolte dincolo de sporturile de contact. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 21 Septembrie 2023, 16:10
Data actualizarii: Joi 21 Septembrie 2023, 16:29

Endeavor Group Holdings, care deține Ultimate Figting Championship (UFC), cea mai puternică competiției de arte marțiale mixte (MMA) din lume, și compania de impresariat pentru actorii WME, una dintre cele influente de la Hollywood, a fuzionat cu World Wrestling Entertainment LLC (WWE), care organizează cea mai importantă competiției de wrestling din lume. 

Cele două entități sportive vor funcționa sub administarea TKO Holding Group

Cele două entități sportive vor funcționa sub administarea TKO Holding Group, care a fost listată la New York Stock Exchange în această săptămână. Acționarii Endeavor au primit 51% din pachetul noului conglomerat, iar cei ai WWE 49%.

După 18 luni în care plănuiește ca cele două entități să fuzioneze complet, Mark Shapiro, președintele TKO, dorește să extindă scopul lucrativ dincolo de MMA, WWE și alte sporturi de contact, în sfera cumpărării drepturilor TV și online pentru mai multe competiții și evenimente, dar și pentru crearea unor producții de entertainment importante la nivel mondial. 

Noua companie deține deja turneul de tenis vândut de Ion Țiriac!

Endeavour deține deja drepturile Professional Bull Riders (rodeo) și două turnee de tenis profesionist (Mutua Madrid Open, deținut până în 2021 de Ion Țiriac, și Miami Open), iar contractul WWE cu Peacock (NBC/Universal) se va încheia în 2026, iar noua companie va prelua și partea de producție și transmisie. 

Vince McMahon, fondatorul și imaginea WWE, va fi executive chairman al companiei TKO, dar aceasta va fi condusă efectiv de Ariel "Ari" Emanuel, din poziția de CEO. Ultimul este co-fondatorul Endeavor Talent Agency (Beverly Hills, California), care i-a reprezentat sau îi are sub contract pe actorii Ben Affleck, Christian Bale, Matt Damon, Hugh Jackman, Jude Law, Sacha Baron Cohen, Kevin James sau Charlie Sheen. Dana White, fostul șef al UFC, va contribui deocamdată doar din postura de consilier, după ce a fost implicat în mai multe scandaluri, în ultimii ani, inclusiv apariția unor imagini în care își agresa soția.      

Foto - Getty Images

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!