Tenis

Ion Țiriac a vândut turneele de la Madrid! Decizia vine după aproape 2 decenii de succese financiare incredibile

Ion Țiriac a vândut licențele turneelor ATP Masters 1000 și WTA 1000 de la Madrid. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 06 Decembrie 2021, 14:52
Data actualizarii: Luni 06 Decembrie 2021, 15:01

Compania Super Slam Ltd, deținută de Ion Țiriac (82 de ani) a vândut drepturile de licență ale turneelor ATP Masters 1000 și WTA 1000 de la Madrid. Noii proprietari sunt IMG, o companie Endeavor. Anunțul a fost confirmat pe conturile oficiale ale turneelor de tenis din capitala Spaniei. 

IMG își adaugă astfel în portofoliu două evenimente de prestigiu în lumea tenisului, completând un line-up care include și turneele de la Miami, recunoscute pentru organizarea de înaltă calitate.

Ion Țiriac a organizat turneele la Madrid începând cu anul 2002


„După ce a adus turneul în Madrid de la Stuttgart, începând cu anul 2002 și a condus explozia tenisului spaniol, Ion Țiriac își vinde turneele celor de la IMG,”
notează jurnalistul The New York Times, Christopher Clarey. 

„Portofoliul de evenimente globale și business în tenis se extinde, Madrid va fi o adiție nouă grozavă. Ne lăudăm cu două dintre cele trei turnee ATP și WTA de calibru 1000,” a declarat Sam Zussman, co-președinte IMG, potrivit Variety

Zgura albastră, highlight-ul celor două decenii


În ediția 2012 a turneelor de la Madrid, Ion Țiriac a propus ca zgura să fie vopsită în albastru, pentru a spori vizibilitatea mingii de tenis în transmisiunile TV.

Jucătorii s-au plâns de faptul că zgura albastră conferă mai puțină aderență, iar riscul accidentărilor e crescut, în raport cu zgura nealterată chimic. 

Roger Federer și Serena Williams au fost campionii edițiilor desfășurate pe zgura albastră, care vor ocupa un loc special în istoria turneului. 

 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies