FOTO Localitatea în care un om din 200 este campion mondial! Galele UFC sunt în direct pe Pro Arena și VOYO

Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 15 Februarie 2023, 20:12
Data actualizarii: Miercuri 15 Februarie 2023, 21:31

Galele UFC sunt transmise ÎN DIRECT pe Pro Arena și VOYO. Sport.ro vă prezintă o poveste extrem de interesantă.

de Alexandru GANCI

Două pumnale caucaziene încurcișate și o acvilă în zbor reprezintă simbolurile localității Burshi din Districtul Laksky. Este singurul district ce poartă numele naționalitătii Lak, care număra aproape 200.000 de oameni.

Burshi, locul de origine al lui Islam Mackhachev

Burshi ar rămâne în continuare necunoscută dacă nu ar fi locul de origine al campionului UFC Islam Mackhachev. Între o expediție la pescuit de păstrăv pe lacul artificial construit de localnici, o aventură pe munții din jur și o călătorie lungă spre școală, micul Islam și colegii săi de școală au descoperit luptele libere.

Pasiunea milenară a caucazienilor pentru luptă a devenit repede obsesie pentru Islam și,. de la joacă până la primele titluri la lupte și la sambo, a fost doar un pas.

În 2016 devenea campion mondial de Sambo. Primul campion mondial din localitatea cu mai puțin de 200 de locuitori. Șase ani mai târziu, întreaga lume a sporturilor de luptă a fost șocată de victoria sa din UFC care l-a transformat în primul campion mondial al unui grup etnic cu mai puțin de un sfert de milion de oameni.

În urmă cu câteva zile, Islam a reușit să devină cel mai bun luptător UFC al tuturor categoriilor prin victoria în fața lui Alexander Volkanovski.

In interviul de dupa meci, Islam a spus ca isi doreste sa se intoarca acasa, la prietenii sai din copilarie, la petrecerile din familie, la motocicleleta sa de teren si la calul cu care strabate in vacante muntii care inconjoara mica localitate cu mai putin de 200 de oameni care a dat cel mai temut luptator din lume.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!