"Sunt doar cinci-șase luptătoare bune în toată lumea!" Competiția organizată de Khabib nu va avea meciuri feminine

Khabib Nurmagomedov Eagle Fighting Championship Eagle MMA MMA UFC Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Decembrie 2021, 14:35
Data actualizarii: Vineri 17 Decembrie 2021, 14:50

Eagles MMA, promoția prin care fostul luptător Khabib Nurmagomedov vrea să-i facă concurență UFC-ului, a provocat deja prima controversă majoră în SUA. 

Eagles MMA, o competiție deținută de Khabib Nurmagomedov, fostul superstar din UFC, va debuta pe 28 ianuarie 2022 în SUA. Luptătorul rus din Daghestan a fost criticat de presa americană și de fanii MMA pentru că noua promoție nu va organiza și lupte între femei, atitudinea sa fiind considerată misogină.

"Nu e ceva definitiv, vom vedea situația pe viitor. Acum nu există prea multe luptătoare de mare valoare în lume și nu putem organiza meciuri spectaculoase. Cred că sunt doar cinci sau șase sportive bune de MMA. Vom aștepta și vom vedea, dar deocamdată nu vom avea MMA feminin în galele Eagles", a spus Khabib. 

Vedeta Kevin Lee va fi plătită în criptomonede

Promoția lui Nurmagomedov a anunțat înființarea a două noi catregorii de greutate, 165 pound (74.84 kg) și 175 pound (79.37 kg) și a reușit deja să atragă câteva vedete din UFC, precum Kevin Lee, campionul mondial interimar la categoria lightweight (pană, 61.23 kg), care a cerut să fie plătit în criptomonede, Tyrone Spong, Sergei Kharitonov, Ray Borg, Cody Gibson, Renan Barao și Horacio Gutierrez. Cartierul general al Eagle MMA va fi la Miami, statul Florida, SUA.  

A cumpărat o promoție rusească cu 1 milion de dolari

Khabib, supranumit "The Eagle" ("Vulturul"), sportiv antrenat în sambo, judo și lupte greco-romane, a deținut titlurile mondiale UFC la categoriile lightweight (2008-2010, 2012-2020) și welterweight (2009–2011), oferind lupte memorabile contra lui Al Iaquinta, Conor McGregor, Dustin Poirier sau Justin Gaethje.

Acesta are zeci de milioane de fani în întreaga lume și este considerat unul dintre cei mai buni luptători din istoria MMA, iar cum vrea să-i facă concurență UFC-ului lui Dana White. După ce a abandonat activitatea sportivă, el a cumpărat Gorilla Fighting Championship (GFC), o promoție MMA din Rusia, pentru suma de 1 milion de dolari, și a redenumit-o Eagle Fighting Championship (EFC).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!