Echipa Nationala de Fotbal Claudiu Vaiscovici FRF MIhai Stoichita selectioner romania Nationala Prima reacție a lui Mihai Stoichiță, după ce a fost acuzat că face schimbările de la națională: ”Știu ce înseamnă să fiu antrenor!”

EXCLUSIV Soluție originală pentru echipa națională. "Să vină Stoichiță, că a mai fost selecționer și dă indicații din tribună!"

După ce mai mulți antrenori cu nume au declinat oferta FRF de a prelua postul de selecționer, un fost mare atacant propune o soluție internă. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 10 Decembrie 2021, 14:09
Data actualizarii: Vineri 10 Decembrie 2021, 15:04

Claudiu Vaișcovici, fost atacant important la Dinamo, Dunărea Galați, Oțelul Galați, Victoria, Progresul, Sportul Studențesc, Bursaspor și Zimbru Chișinău, care are și 10 selecții pentru naționala României, dar și un fost antrenor respectat de juniori, crede că soluția pentru ocuparea funcției de selecționer, după mai multe refuzuri ale unor antrenori cu nume, este numirea lui Mihai Stoichiță, cel care este acum directorul tehnic al FRF.  

"Să îl pună pe Stoichiță, a mai fost selecționer!" 

"În trecut, echipa națională era râvnită de cei mai buni antrenori români, veneau pe jos dacă erau chemați să fie selecționeri. Acum, le-au dat cu flit Gică Hagi, Cosmin Olăroiu, Răzvan Lucescu, Dan Petrescu, nu mai zic de Mircea Lucescu. Nici nu vor să audă de echipa națională, dacă văd că oficialii dau indicații din tribună. Unii care nu au bătut vreun aut la viața lor... Rădoi a renunțat la post, Gâlcă a plecat la arabi, Pițurcă și Iordănescu senior nu se prea înțeleg cu ei, Boloni se codește... Pe Mutu nu ai cum să-l pui selecționer, nu vă mai luați după Mitică Dragomir! Antrenor străin de valoare nu vine, cred că nici Daum nu mai vrea să vină... 

Soluția lui Răzvan Burleanu e în ochii lui. Stoichiță! Să îl pună pe Stoichiță! Nu e o glumă. E în Federație, e sub ochii lor, dar nu îl vede nimeni. A fost selecționer în Armenia, Panama și Kuweit, deci a mai antrenat naționale. E șeful antrenorilor din România, cel care taie și spânzură în Federație. Și să îl ia secund pe Andrei Vochin. Au ambii licența PRO de antrenor, să li se dea naționala pe mână, dacă tot dau indicații din tribună.  

Dacă tot sperie antrenorii, de nu mai vrea nimeni să vină selecționer, să îl pună pe Stoichiță. Dacă l-au pus pe Rădoi și țipau din tribună indicații, atunci să își asume rolul de antrenori și să ne arate ce pot. Stoichiță i-a făcut raport lui Daum, i-a supervizat pe Contra și Rădoi, înseamnă că e un antrenor de valoare, să-și asume postul. Și, dacă nu are rezultate, să plece, să lase pe cineva mai competent.    

"FRF trebuie dezmembrată și reformată"

Ce au făcut Germania, Belgia, Portugalia, Austria, Danemarca când au avut rezultate slabe? Au reluat totul de la zero, de la copii și juniori. Au reformat sistemul, au investit, au muncit și au ajuns unde au ajuns. La noi, sunt 8-10-15 străini la fiecare club, iar patronii bagă un strop de bani și vor să scoată cu sacul, ieri dacă se poate. Eu cred că trebuie dezmembrată și reformată Federația și regândit tot sistemul fotbalului românesc. Altfel, ne vor tot bate Islanda, Armenia și Georgia. 

"Putem pierde și generația U21 din 2019"

Am avut rezultate bune la Europeanul de tineret din 2019, dar, dacă mai pierdem o calificare sau două, atunci ne luăm la revedere și de la generația asta. Dacă ajung la 26-27-28 de ani și nu ajung la Euro 2025 și CM 2026, atunci au pierdut definitiv contactul cu fotbalul mare. Au prins 6-8 în lotul naționalei mari, dar uitați-vă cum și unde joacă acum cei pe care îi învingeau în 2019... 

Și altă tâmpenie e că nu jucăm două meciuri la rând cu aceeași echipă, se tot schimbă primul '11' de la meci partidă la partidă. Or juca Spania, Belgia, Franța, Italia sau Anglia așa, dar aia au jucători de pot face cinci-șase naționale. Mulți joacă la club din trei în trei zile, dar la națională ni se spune că obosesc. Să formeze un grup de 7-8 titulari indiscutabili și să lase rularea asta, ca să nu supere patronii și să crească cota jucătorilor. La națională, trebuie să superi, dar să câștigi meciurile și să te califici", a declarat Vaișcovici pentru Sport.ro. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!