Nationala

Mesajul lui Mirel Rădoi după plecarea de la echipa națională. FRF a anunțat despărțirea

Mirel Rădoi s-a despărțit de echipa națională de fotbal a României, după ce contractul său a expirat la finalul lunii noiembrie.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 09 Decembrie 2021, 12:52
Data actualizarii: Joi 09 Decembrie 2021, 12:55

Rădoi a preluat echipa națională în noiembrie 2019 și a strâns 20 de meciuri în calitate de selecționer, înregistrând opt victorii, patru remize și opt înfrângeri. Fostul fundaș a ratat calificarea atât la EURO 2020, în urma barajului cu Islanda (1-2), cât și la CM 2022, după ce a încheiat pe poziția a treia grupa de calificare.

Mesajul lui Mirel Rădoi după plecarea de la echipa națională.

Deși FRF și-ar fi dorit să îi prelungească înțelegerea, Mirel Rădoi a decis să plece de la echipa națională. Fostul selecționer a transmis un mesaj amplu pentru Federație, suporteri și jucători.

"A venit momentul să ne luăm rămas bun. Am amânat să fac asta pentru că nu îmi e ușor, dar e timpul ca echipa națională a României să meargă înainte fără mine.

Sunt trist. Trist pentru că se încheie un proiect în care am investit foarte mult și unde mi-am dorit enorm să reușesc. Obiectivul nu a fost îndeplinit, dar am speranța că jucătorii promovați în ultimii ani vor face performanță în tricoul echipei naționale și vor duce România la turnee finale.

Sunt și fericit pentru că am avut onoarea de a reprezenta din nou România, de a asculta iarăși imnul național de la nivelul gazonului. Pentru mine, jucător sau antrenor, meciuri oficiale sau amicale, de fiecare dată emoțiile sunt la fel, se face pielea de găină… Am trecut prin multe în această perioadă de timp: pandemia, acțiuni anulate, program modificat, cazuri pozitive, stadioane goale. Nu vreau să credeți că sunt scuze, sunt doar niște încercări care ne-au întărit și care vor face experiența mea ca selecționer să fie una neuitată.

Doresc să mulțumesc Federației Române de Fotbal pentru șansa care mi s-a oferit, deși nu aveam o experiență mare în spate, precum și colegilor din toate departamentele cu care am lucrat pentru modul în care am colaborat în toată această perioadă de timp. De asemenea, mulțumirile mele merg către Liga Profesionistă de Fotbal și deținătorii de drepturi TV pentru faptul că mereu am găsit înțelegere în programarea partidelor înainte de o acțiune a echipei naționale.

Suporterilor echipei naționale le mulțumesc pentru că m-au acceptat, am simțit căldura lor. Regret că nu ne-am putut întâlni mai des, din cauza restricțiilor, dar i-am simțit aproape. Au reușit să ne facă să ne simțim acasă în Italia, în 2019. Nu voi uita vreodată semifinala de la Bologna, unde, din 20.000 de spectatori, 18.000 au fost români. Niciodată nu m-am simțit mai mândru că sunt român decât în fața lor, a suporterilor echipei naționale, acolo, jos, pe teren. Continuați să iubiți echipa națională, necondiționat! E a voastră, a noastră, a tuturor românilor!

Jucătorii… Ei sunt și vor fi mereu cei mai importanți. Le mulțumesc pentru modul în care s-au prezentat la echipa națională și cum au răspuns la modul de lucru al meu și al staff-ului meu! Cu unii dintre ei am lucrat din 2018, încă de la Under 21, i-am văzut cum cresc și cum se dezvoltă. Am trăit împreună momente minunate în Italia, am creat o familie și o unitate de grup unică, atmosferă pe care ulterior am recreat-o și la prima selecționată, alături de jucătorii mai experimentați. Mesajul meu către tricolori este să aibă încredere în ei și să nu lase pe nimeni să le spună că nu au valoare! Să creadă în ei și să muncească pentru ei, în primul rând. Și să nu uite că nu există bucurie mai mare ca fotbalist decât atunci când faci milioane de suporteri fericiți! Sunt norocoși că au șansa de a realiza asta, să profite de ea! Mult succes, băieți!

Hai, România!

Mirel Rădoi, suporter al echipei naționale… pentru totdeauna", a transmis Mirel Rădoi.

FRF a anunțat despărțirea de Mirel Rădoi

Cu această ocazie, FRF a anunțat în mod oficial despărțirea de Mirel Rădoi:

"MULȚUMIM, MIREL RĂDOI!

Federația Română de Fotbal îi mulțumește lui Mirel Rădoi pentru toată activitatea sa la conducerea staff-ului tehnic al loturilor naționale U21, U23 și de seniori, precum și pentru modul în care s-a implicat în activitatea tuturor reprezentativelor.

Pasiunea, curajul, energia și determinarea care-l caracterizează le-a pus în slujba echipei naționale încă din prima zi a mandatului de selecționer. Cu siguranță că peste ani se vor vedea clar aspectele pozitive ale mandatului său, care vor sta la baza viitorului echipei naționale.

Mult succes, Mirel, în cariera de antrenor! Ne-ai dovedit în toată această perioadă că echipa națională va rămâne mereu ”acasă” pentru tine!", a anunțat FRF.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies