Planul FRF cu Dan Petrescu selecționer, greu de realizat: ”S-ar duce la echipa națională doar dacă ar muri de foame”

Dan Petrescu a fost ofertat de FRF pentru a prelua echipa națională. Acesta a cerut ”timp de gândire” până la finalul lunii.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 08 Decembrie 2021, 12:14
Data actualizarii: Miercuri 08 Decembrie 2021, 13:14

Dumitru Dragomir, fostul șef al LPF, nu crede că Petrescu va accepta propunerea celor de la FRF și propune trei foști selecționeri la echipa națională. Primul este Victor Pițurcă, pe care Dragomir l-a mai propus și în alte rânduri ca înlocuitor al lui Mirel Rădoi. Anghel Iordănescu și Mircea Lucescu sunt celelalte variante ale lui Dragomir.

Dragomir nu crede că Petrescu va fi noul selecționer

„Cred că va pleca, dar nu la echipa națională. Numai dacă ar muri de foame, s-ar duce la echipa națională. Nu ai cum să ai rezultate la ora asta. Eu aș pune pe unul dintre cei bătrâni, care au rezultate și nu cer bani foarte mulți. Pițurcă, Iordănescu, Lucescu. Toată lumea are nevoie de bani. 

Și Bill Gates. Cu cât ai mai mulți, vrei mai mulți. Naționala este o piedică pentru el. Dacă acum pleacă de la CFR și nu se califică la europene e terminat. Nu se duce la echipa națională.

Părerea mea, că Mutu va fi numit antrenorul echipei naționale. Nici Mutu nu ne califică la europene, dar cel puțin învață meserie acolo. Este o rampă de lansare, pentru Dan Petrescu nu este”, a spus Dumitru Dragomir, la emisiunea Ora Exactă în Sport.

Din informațiile PRO TV, negocierile dintre cele două părți au decurs foarte bine, urmând ca Dan Petrescu să le dea un răspuns oficialilor de la Federație după câteva zile de gândire.

Totuși, sunt șanse mici ca Petrescu să spună „nu”. Potrivit surselor PRO TV, actualul antrenor al celor de la CFR Cluj ar urma să preia naționala chiar de ziua sa, pe 22 decembrie, când va împlini 54 de ani. 

FRF va trebui să achite o clauză de 600.000 de euro dacă îl vrea pe Dan Petrescu pe banca naționalei.

Dan Petrescu, despre fotbalul românesc

„Fotbalul nu e o știință exactă, mingea e rotundă mereu. Știm problemele pe care le are România, nu doar la nivel de echipă națională. La nivel de campionat, de cupe europene, suntem în urmă și pierdem teren din toate punctele de vedere. 

Nu știm ce putem face pentru a redresa, e o chestiune complexă, se dezbate, dar în loc să mergem înainte, noi mergem înapoi. Sperăm să revenim în fruntea fotbalului din Europa”, a spus Dan Petrescu, la conferința de presă.

Modifică setările cookies