VIDEO Răspunsul lui Mircea Lucescu atunci când a fost întrebat dacă Răzvan ar fi potrivit pentru banca naționalei 

Mircea Lucescu (76 ani) a vorbit despre naționala României de fotbal. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Joi 16 Decembrie 2021, 16:47
Data actualizarii: Joi 16 Decembrie 2021, 16:55

Tehnicianul s-a întors în țară cu ocazia sărbătorilor, iar cu această ocazie a vorbit și despre echipa națională. Întrebat despre posibilitatea ca România să joace cu Ucraina în Nations League, Lucescu a punctat cât de important este pentru o națională să joace cu alte echipe care au stiluri de joc diferite.

Totodată, antrenorul lui Dinamo Kiev a comentat și situația selecționerului și a declarat că nu crede că există antrenori care să nu își dorească să antreneze echipa națională de fotbal a României. 

Mircea Lucescu: „Nicio echipă de club nu îți oferă prestigiul pe care ți-l dă naționala!”

„De ce să nu fie Ucraina adversara României? Fotbalul te aduce în astfel de situații, la fiecare competiție lucrurile se pot schimba, cu cât vor întâlni mai multe echipe cu stiluri de joc diferite, cu atât mai bine va fi pentru echipa noastră națională și pentru jucătorii tineri. 

Nu cred că nu se bagă lumea la națională, nu știu cine poate. Sigur, dacă discuți cu cei care sunt sub contract, e foarte greu să renunți, nici la contract și nici la relația cu conducerea clubului care te-a angajat. De aceea, e foarte greu, nu au altceva de făcut decât să aștepte un moment în care unul dintre cei solicitați să rămână și din punct de vedere al contractului liber. 

În rest, sunt convins că absolut toți foștii jucători, actuali antrenori, și-ar dori să antreneze echipa națională. Nu există prestigiu mai mare, nicio echipă de club nu îți dă prestigiul pe care ți-l dă echipa națională. Sigur, asta te și obligă, sunt mari responsabilități, toată lumea așteaptă, nu e ca la o echipă de club, când suporterii așteaptă rezultate, e o țară întreagă care așteaptă rezultate”, a declarat Mircea Lucescu la sosirea în țară. 

Reacția lui Mircea Lucescu la vizita Federației pentru Răzvan

Întrebat dacă a fost surprins de vizita făcută de Răzvan Burleanu, șeful Federației Române de Fotbal, în Grecia, pentru a se întâlni cu fiul său în încercarea de a-l convinge să preia banca tehnică a naționalei României, antrenorul lui Dinamo Kiev nu s-a arătat surprins. 

Mai mult, Mircea Lucescu a argumentat care ar fi principalul criteriu pentru care ar trebui ales următorul selecționer, punctând că este important ca acesta să fi câștigat trofee în decursul ultimului an.

„Nu m-a surprins că au mers la Salonic, Răzvan e printre antrenorii deja cu experiență, nu mai e un tânăr antrenor, care preia echipa națională și nu a avut nicio relație cu această posibilitate de a fi selecționer. Acum a acumulat multă experiență. Cred că președintele Federației are responsabilitatea de a-i contacta pe toți cei care ar putea deveni selecționeri, iar după aceea să decidă. 

Nu e simplu să aduci un antrenor la echipa națională. Ai nevoie de un antrenor care a avut succes și unul care a avut succes în ultimul an, nu acum 30-40 de ani. 

Mă bucur că apar în sondaje, simt că ce am făcut până acum nu am făcut pentru mine, dar nu se pune problema să vin la națională, în niciun caz. Nici nu se pune problema de asta, sper ca dintre acești antrenori ai noștri să se ridice unul cu dorința extraordinară de a prelua echipa și de a face treabă”, a declarat antrenorul lui Dinamo Kiev. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!