Nationala

Mircea Lucescu, selecționerul României? Presa din Ucraina anunță mișcarea surprinzătoare făcută de Dinamo Kiev

Mircea Lucescu (76 de ani) mai are contract cu Dinamo Kiev până în vara anului 2024, însă "Il Luce" ar putea reveni pe banca naționalei României

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 02 Decembrie 2021, 10:11
Data actualizarii: Joi 02 Decembrie 2021, 13:12

În primul sezon la formația din Kiev, "Il Luce" a calificat echipa în grupele Champions League și a cucerit tripla formată din titlu, Cupă și Supercupă. Totuși, Dinamo "a negociat în ultimele luni cu antrenorul portughez Abel Ferreira (42 de ani)", anunță sport.ua, care citează publicația braziliană UOL Esporte.

Mircea Lucescu, selecționerul României!?

Abel Ferreira antrenează din noiembrie 2020 la Palmeiras, formație alături de care a cucerit deja trei trofee, inclusiv două Copa Libertadores. Dinamo Kiev s-a interesat de portughez și chiar ar fi încercat să ajungă la un acord pentru preluarea echipei, însă antrenorul a refuzat, scrie sursa citată.

În ciuda faptului că Mircea Lucescu mai are contract cu Dinamo Kiev până în 2024, presa din Ucraina scrie că formația din Ucraina încearcă să găsească deja un înlocuitor, având în vedere că tehnicianul ar fi dorit pe banca echipei naționale a României.

De altfel, informația a fost confirmată recent în Playsport de Aurel Țicleanu, membru în Comisia Tehnică a FRF, care a precizat că există 12 variante de selecționer după despărțirea de Mirel Rădoi: "Fiecare membru al Comisiei Tehnice a vorbit, și-a expus un punct de vedere în ceea ce privește situația, criteriile, trecutul și viitorul antrenorului sau antrenorilor propuși. S-au conturat niște nume, 12 în total. Aceștia sunt cei doi Lucescu, Mircea și Răzvan, cei doi Iordănescu, junior și senior, Hagi, Pițurcă, Olăroiu, Dan Petrescu, Adrian Ursea, Adrian Mutu, Ladislau Boloni și Costel Gâlcă".

Mircea Lucescu a mai fost selecționerul României în perioada 1981-1986, iar în luna octombrie nu părea dispus să revină pe banca naționalei: "Dați-mă cu vreo 20 de ani înapoi și vă promit că mă duc unde vreți voi. Vedeți-vă de treabă! Aveți altceva de întrebat? Nu vedeți ce vârstă am? Lăsați-mă în pace", declara "Il Luce", înainte de România - Armenia 0-0.

După un prim sezon excelent, Mircea Lucescu luptă din nou la titlu în Ucraina, fiind la egalitate de puncte (41) cu rivala Șahtior, după 16 etape. În grupele Champions League, Dinamo Kiev este deja eliminată din competiție, având un singur punct obținut după cinci runde.

Modifică setările cookies