FC Botosani razboi Rusia Ucraina refugiati ucraina stadion botosani tabere de refugiati Superliga

FC Botoșani ar putea să fie dată afară de refugiații ucraineni de pe propriul stadion!

România pregătește planuri pentru primirea a peste 500.000 de refugiați din Ucraina, iar mai multe săli de sport și stadioane se găsesc pe lista locurilor de cazare temporare. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 24 Februarie 2022, 13:47
Data actualizarii: Joi 24 Februarie 2022, 15:15

Stadioanele celor de FC Botoșani (Liga 1), Poli Iași (Liga 1), Dacia Unirea Brăila (Liga 2), Oțelul Galați (Liga 3), Bucovina Rădăuţi (Liga 3), Foresta Suceava (Liga 3), Şomuz Fălticeni (Liga 3), Minaur Baia Mare (Liga 3) sau CSM Satu Mare (Liga 3), dar și alte arene ale unor echipe din Liga 3 și Liga 4 sunt incluse în planul de primire al eventualilor refugiați din Ucraina. 

MAI a alcătuit lista locurilor de cazare pentru refugiații din Ucraina

Ministerul de Interne a anunțat că au fost inventariate "la nivelul tuturor judeţelor de graniţă" posibilităţile de cazare în clădiri - săli de sport, cămine, pensiuni, hoteluri, dar și locații care să aibă acces la energie electrică sau apă potabilă, în cazul în care numărul refugiaților va fi unul semnificativ. Printre aceste locații temporare, care ar urma să fie rapid operaţionalizate în caz de forță majoră, dacă vremea va fi caldă, se află fostele spitale mobile din perioada pandemiei de Covid-19, alte tabere de cazare temporară și triaj construite cu corturi militare, dar și stadioanele din apropierea graniței cu Ucraina. 

Sălile de sport vor fi printre primele rechiziționate

În cazul unui aflux masiv de refugiați ucraineni, cel mai mult ar avea de suferit echipele de handbal CS Minaur Baia Mare, CSU Suceava, CSU Galați, CSM Galați, CNOPJ Baia Mare, voleibaliștii de la CS Știința Explorări Baia Mare, CSM Suceava și CSM Sighetu Marmației, echipa de futsal United Galați sau bachetbaliștii de la CSM Galați, ACS Triumf Botoșani și CSM Satu Mare, care și-ar pierde sălile de antrenament și de joc. 

FC Botoșani e ca și calificată în play-off și vrea în cupele europene

În faza următoare, FC Botoșani, ocupanta locul cinci în Liga 1, ar trebui să se relocheze pentru ca stadionul din Botoșani să devină tabără temporară de refugiați. Echipa lui Valeriu Iftime a strâns 45 de puncte în 27 de etape și are șanse foarte mari să se califice în play-off și să lupte pentru un loc de cupe europene. După înjumătățirea punctelor, dacă se menține actuala diferența, moldovenii se vor afla la egalitate cu FC Voluntari și CSU Craiova, fiecare cu câte 23 de puncte. 

Foto - @fcbotosani

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!