Campionatul de fotbal din Ucraina nu se mai dispută! Competiția ar fi trebuit să se reia mâine, după pauza de iarnă

Dinamo Kiev Dnipro-1 razboi Sahtior Donetk Ucraina Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 24 Februarie 2022, 10:54
Data actualizarii: Joi 24 Februarie 2022, 11:01

Rusia a început în această dimineață atacurile militare asupra orașelor ucrainene, iar competițiile sportive au fost suspendate.

Ukrainska Premier-Liga a anunțat astăzi că a suspendat campionatul din Ucraina, ca urmare a impunerii legii marțiale în țara atacată de trupele rusești în această dimineață.

Într-un anunț scurt făcut pe site-ul oficial, Liga din Ucraina a precizat suspendarea competiției, fără alte amănunte. Campionatul ar fi trebuit să se reia pe 25 februarie, cu meciul Mynai - Zorya Luhansk, în timp ce pe 26 februarie ar fi evoluat granzii Dinamo Kiev (cu Inhulets) și Șahtior Donețk (cu Metalist Harkov).

Lider după 18 etape este Șahtior Donețk

După cele 18 etape disputate în 2021, Șahtior este pe primul loc (cu 47 de puncte), urmată de Dinamo Kiev (45 de puncte), echipa antrenată de Mircea Lucescu, și de Dnipro-1 (40 de puncte), formația lui Valentin Cojocaru, fostul portar de la FCSB sau Viitorul Constanța.

Luhansk/Lugansk și Donețk sunt regiunile autoproclamate independente și recunoscute de Vladimir Putin înainte de invazia Ucrainei de către trupele rusești.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!