Mircea Lucescu Dinamo Kiev Razboi ucraina Fotbal extern

Mircea Lucescu, prima reacție după războiul din Ucraina: ”Cum să plec? Eu nu sunt laș! Vai de capul nostru ce ne este dat să trăim”

Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev, a oferit o primă reacție legat de situația din Ucraina, unde s-a întors luni, după cantonamentul din Turcia.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 24 Februarie 2022, 12:14
Data actualizarii: Joi 24 Februarie 2022, 12:16

Antrenorul român spune că nu are, momentan, de gând să părăsească Ucraina, după invazia trupelor rusești.

Vladimir Putin a dat ”undă verde” trupelor rusești în zorii zilei de joi pentru a invada Ucraina, astfel că românii de acolo și-ar putea face bagajele pentru a părăsi țara. 

„Vai de capul nostru ce ne este dat să trăim, n-aș fi crezut niciodată că mai este posibil așa ceva… Elțân a lăsat lucrurile nepuse la punct… așa încurcate, neclarificate după destrămarea Uniunii Sovietice…

Lumea așteaptă, ce să facă? Totul depinde de ruși, nu de ucraineni, că nu ei atacă… Să vedem și ce efect au, dacă au, sancțiunile astea internaționale date rușilor.

Cum să vin? Păi să pleca așa… Eu nu sunt laș, n-am plecat nici când a început nebunia în Donețk, în 2014. Nu pot să fac așa ceva. În niciun caz…

Păi aș da un exemplu negativ pentru toată lumea… de frică, de panică, de neseriozitate… cum să fac așa ceva? Să sperăm că n-o să fie nimic și s-or potoli oamenii ăștia mari și fără minte… să le vină mintea la cap”, a spus Mircea Lucescu, pentru Fanatik.ro.

Mircea Lucescu, idol în Ucraina

Mircea Lucescu antrenează la Dinamo Kiev din 2020 și a reușit, până acum, să câștige titlul, Cupa Ucrainei și Supercupa alături de actuala sa echipă. La aceste trofee se mai adaugă și două calificări în grupele Ligii Campionilor.

Bineînțeles, marile performanțe ale lui Lucescu au fost la Șahtior Donețk, echipă pe care a antrenat-o între 2004 și 2016, și alături de care a câștigat nu mai puțin de 22 de trofee, inclusiv Cupa UEFA!

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!