Cât de aproape e Șumudică de Rapid și cine are cele mai mari șanse să îl înlocuiască pe Mihai Iosif

Rapid antrenor Marius Sumudica mihai iosif Vali Negru Superliga Marius Șumudică, despre viitorul său: ”Cred că mă voi întoarce acolo cât de curând”
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 27 Septembrie 2021, 11:10
Data actualizarii: Luni 27 Septembrie 2021, 11:32

Actualul antrenor al Rapidului a început să fie contestat vehement de fani, după o serie de meciuri mai puțin reușite. 

FC Rapid 1923 nu a mai câștigat un meci de pe 22 august, când a învins pe FC Botoșani cu 2-0. Rapidiștii erau neînvinşi de campionat, la acel moment, având cinci victorii şi o remiză și ocupau locul secund în clasamentul Ligii 1. 

Cu Iosif, trei înfrângeri consecutive pe teren propriu

Ulterior, echipa lui Mihai Iosif a pierdut în campionat cu CSU Craiova (1-2), Gaz Metan Mediaș (1-2) și FC Voluntari (0-1), toate partidele disputate pe teren propriu, a remizat cu UTA (2-2), după ce a avut două goluri avans, nu a putut să învingă în amicalul cu FC Argeș (2-2) și a trecut cu emoții de CS Mioveni în "16"-imile Cupei României, după 0-0 în 120 de minute de joc și 5-4, după lovituri de departajare. Giuleștenii au căzut pe locul al șaselea în campionat și mai au doar un punct avans față de UTA, pentru a-și păstra ultima poziție care duce în play-off. 

Antrenorul Mihai Iosif, care nu deține nici licența PRO și are interzis să dea indicații de pe banca tehnică la meciurile din Liga 1, a început să fie contestat de fanii Rapidului, pentru întâia dată după ce a preluat echipa, în martie 2021. Conform surselor Sport.ro, Iosif ar trebui să obțină trei victorii din partidele din luna viitoare, cu Sepsi (2 octombrie), CFR Cluj (16 octombrie), Dinamo (23 octombrie) și FCU Craiova (30 octombrie), pentru a păstra încrederea conducerii. 

În capul listei de posibili înlocuitori se găsește Marius Șumudică, care nu și-a găsit angajament, după despărțirea cu scandal de CFR Cluj, de la finalul lunii august, dar există câteva impediment în calea numirii sale ca antrenor al Rapidului. 

E Șumudică prea scump pentru Rapid?

"De la a avea o ofertă până la a pune semnătura pe contract, e un drum lung. Au fost ceva discuții cu echipe din Turcia și din Qatar, dar nu s-au concretizat. Probabil se așteaptă până la următoarea pauză internațională. Pentru moment, Șumudică are drumul lui și mă gândesc să plec în străînătate. Am fost dezamăgit de experiența din Liga 1. Singura echipă unde m-aș întoarce este Rapid. Nici nu merg la meciurile Rapidului, nu vreau să creadă cineva că pun presiune. În viitor, echipa unde m-aș întoarce este Rapid, pentru că aș veni cu sufletul. Aș vrea să fac suporterii fericiți", declara acesta.

Ținând cont că Șumudică a avut la CFR Cluj un salariu lunar de 20.000 de euro, o clauza de reziliere de 250.000 de euro și alte prime de obiectiv de sute de mii de euro, e greu de crezut că acesta va accepta un salariu înjumătățit și lipsa unei protecții contractuale, după ce acceptase deja o micșorare consistentă a remunerației pentru revenirea în Liga 1.

De asemenea, o mică parte a galeriei rapidiste nu îl dorește pe "Șumi", neuitând că a declarat, în 2017, că "Rapidul a murit pentru mine, ce se întâmplă la acest club nu mai există pentru mine!", după ce fiul său făcuse pregătirea cu echipa, dar nu fusese legitimat de antrenorul Daniel Pancu, după o consultatre cu oficialii clubului.  

Patronul Victor Angelescu vrea doar antrenori cu pedigri rapidist

După o campanie de transferuri impresionantă, în care a reușit să îi aducă pe Cristian Săpunaru, Dragoș Grigore, Junior Morais, Alexandru Albu, Albert Stahl, Alexandru Ioniță II, Claudiu Belu, Romario Moise, Nicolae Cârnaț, Saiffedine Alami, Ljuban Crepulja și Younes Bnou MArzouk, oficialii Rapidului au realizat că au făcut un efort financiar masiv, care a pus sub presiune bugetul clubului. 

Conducerea a decis să economisească prin confirmarea pe banca tehnică a lui Mihai Iosif, care ar avea un salariu infim, de până 2.000 de euro, și cu staff-ul din care mai fac Adrian Matei, Gabriel Stoica și Mihai Nădăban, nici ei plătiți la nivelul celorlalte echipe cu pretenții la play-off-ului Ligii 1. De acceea, pe lista Rapidului s-ar afla variante de rezervă mai comode din punct de vedere financiar decât Șumudică. 

Acestea sunt Mircea Rednic (fără angajament din aprilie 2021, când s-a despărțit de Viitorul), dar care este în negocieri avansate cu Dinamo, Daniel Pancu (fără angajament din ianuarie 2021, când s-a despărțit de Poli Iași), Bogdan Andone (fără angajament din mai 2021, când s-a despărțit de FC Voluntari), Cristiano Bergodi (fără angajament din noiembrie 2020, când s-a despărțit de CSU Craiova), Marius Măldărășanu (antrenor principal Hermannstadt), Nicolae Constantin (antrenor principal Petrolul), Vasile Maftei (secund la FC Voluntari) și Valentin Negru (Rapid II). 

Vali Negru poate fi promovat la prima echipă 

Însă, cele mai mari șanse să devină noul antrenor al Rapidului le are Vali Negru, care a jucat patru sezoane în Giulești și era considerat cel mai inteligent fotbalist din Liga 1, în urmă cu 10-15 ani. Ca antrenor, el le-a mai pregătit pe Viitorul Axintele (2015 / Liga 3), CSM Oltenița (2016-2017 / Liga 3), CS Progresul 05 (2018-2020 / Liga 4 / antrenor secund), FC Rapid 1923 (2020 / Liga 2 / antrenor secund) și FC Hermannstadt (2021 / Liga 1 / antrenor secund). 

La începutul lunii iulie 2021, fostul mijlocaș a fost numit antrenor principal la Rapid II, în Liga 3, cu care ocupă locul patru în Seria 4. Acesta deține licența PRO de antrenor și, în 2006, a primit Medalia "Meritul Sportiv" clasa a II-a, din partea Administrației Prezidențiale pentru calificarea în sferturile de finală ale Cupei UEFA. Negru a fost coechipier cu Daniel Niculae, actualul președinte al Rapidului, are aproape 200 de meciuri în Liga 1 și a mai evoluat la Petrolul Ploiești, CS Otopeni, Unirea Urziceni, Poli Iași, Gaz Metan Mediaș, Victoria Brănești și Sportul Studențesc.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!