Rapid Stadion Giulesti Superliga

GALERIE FOTO „Au terminat lucrările!” Veste uriașă pentru Rapid. Nou-promovata va putea juca în curând pe arena din Giulești

Rapid nu traversează cea mai bună perioadă în campionat, însă giuleștenii au motive de bucurie.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 20 Septembrie 2021, 18:07
Data actualizarii: Luni 20 Septembrie 2021, 18:21

Adrian Ceafalan, directorul CNI, a dezvăluit că a primit o înștiințare de la constructorul arenei din Giulești, prin care a fost anunțat că au fost finalizate lucrările de renovare.

Startul în noiembrie?

Practic, în momentul de față nu mai sunt de îndeplinit unele chestiuni tehnice: recepția stadionului, după care urmează obținerea avizelor de funcționare.

Potrivit lui Adrian Ceafalan, acest lucru poate dura până la o lună de zile, ceea ce înseamnă că în startul lunii noiembrie, Rapid ar putea juca pe noul stadion.

Ceafalan, despre stadionul Rapid

„Constructorul ne-a făcut anunțul de finalizare a lucrărilor. Urmează să ne aducă ultimele situații de lucrări ca să stabilim valoarea finala a investiției și să plătim cotele și taxele aferente către Inspectoratul de stat în construcții.

Ulterior vom face adresele către Inspectoratul de stat în construcții, către ISU, către Primaria Sector 6, în calitate de emitent al autorizației de construire ca să ne dea membrii în comisia de recepție la terminarea lucrărilor. Cred că în prima jumătate a lunii octombrie vom începe recepția.

În mod normal, ar dura cam două săptămâni după care putem preda stadionul către Ministerul Transporturilor, prin CS Rapid. Ulterior ei trebuie să obțină avizele de funcționare după care pot organiza meciuri.

La Craiova, procesul ăsta a durat două săptămâni. La Steaua a durat vreo luna. Cu puțin efort s-ar putea juca și în noiembrie meciuri, dacă nu sunt probleme și se semnează procesul verbal de recepție”, a spus Adrian Ceaflan, potrivit as.ro.

Stadionul Rapid a costat în jur de 33,5 milioane de euro și va avea o capacitate de 14.000 de locuri.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies