„Trebuie să fim uniți împotriva fraudei numită SuperLiga!” Mesaj dur al lui Ceferin și atac al lui Al Khelaifi 

Nasser Al Khelaifi Aleksander Ceferin Superliga europeana UEFA Fotbal extern „Trebuie să fim uniți împotriva fraudei numită SuperLiga!” Mesaj dur al lui Ceferin și atac al lui Al Khelaifi
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 06 Septembrie 2021, 19:28
Data actualizarii: Luni 06 Septembrie 2021, 19:31

În cursul zilei de luni a avut loc o întâlnire a Asociației Cluburilor Europene.

În cadrul ședinței, Nasser Al-Khelaifi și-a preluat funcția de președinte a ECA, pe care l-a primit în urma scandalului cu SuperLiga Europeană. Înainte, postul era ocupat de Andrea Agnelli, președintele lui Juventus, care este membru fondator al SuperLigii. 

La întâlnire a fost prezent și Aleksander Ceferin, cel care a profitat de ocazie pentru a lansa un nou atac la adresa SuperLigii. 

  • „Trebuie să fim uniți împotriva fraudei numită SuperLiga!” Mesaj dur al lui Ceferin și atac al lui Al Khelaifi

„Nu a fost nimic normal în ultimele două sezoane însă acum vrem să revenim la normal. Pentru asta, trebuie să rămânem uniți în fața fraudei numită SuperLiga, și să sperăm că a fost doar un episod. Nu vrem să trecem din nou printr-o astfel de situație. Trebuie să fim un model de urmat pentru fotbal și să rămânem uniți, să formăm o familie mare”, a spus Ceferin. 

Laude pentru Al Khelaifi 

Totodată, Ceferin a avut câteva cuvinte de spus și despre președintele lui Paris Saint-Germain și noul președinte al ECA, Nasser Al Khelaifi, și a profitat de ocazie pentru a-l ataca pe Agnelli, cel care îi era unul dintre cei mai apropiați oameni din fotbal. 

„Când treci prin furtună ai nevoie de un căpitan bun, iar Asociația Cluburilor Europene îl are. Cel care a fost înainte a pierdut această barcă”, a adăugat șeful UEFA. 

Reacția lui Al Khelaifi și atacul la adresa șefilor SuperLigii 
 

Șeful lui Paris Saint-Germain a vorbit și el la întâlnire, iar acolo a ținut să puncteze care sunt planurile sale, lansând și un atac la adresa fondatorilor SuperLigii. 

„Cu toate că nu este rolul pe care căutam să îl am, în timpuri de criză trebuie să facem cu toții un pas în față, să ne asumăm responsabilitatea, să facem tot ce ține de noi să îmbunătățim jocul. Mă aflu aici să reprezint fiecare membru, toate cele 247 de cluburi, mai mari sau mai mici. Vă mulțumesc pentru încredere. 

În ceea ce privește SuperLiga, nu vreau să petrec mult timp gândindu-mă la 18 aprilie și SuperLigă, deoarece nu îmi place să mă concentrez pe basme și eșecuri. Împreună trebuie să apărăm interesele fotbalului european pentru toți: jucători, cluburi, campionate, federații naționale și, mai presus de orice, pentru fani. 

Ne-am bazat pe determinarea și puterea președintelui Ceferin, care s-a opus loviturii de la miezul nopții, iar cei cu memoria scurtă ar trebui să își amintească faptul că asta a fost. Trebuie să știți cu toții că președintele Ceferin a fost încrezător de la început. Am vorbit în dimineța zilei de 18 aprilie și mi-a spus 'o să câștigăm'. Și am câștigat. 

În timp ce cele trei cluburi rebele își pierd energia, întorc poveștile și continuă să folosească cuvinte mari, noi restul mergem mai departe și ne focusăm energiile pentru a construi un viitor al fotbalului european”, a spus Al Khelaifi, citat de Gazzetta dello Sport

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!