juventus bursa Superliga Fotbal extern

Efectul Superliga! Actiunile la bursa ale lui Juventus au crescut la scurt timp dupa anuntul de duminica!

Anuntul infiintarii noii competitii, numite Superliga, creeaza deja efecte majore.

Gabriel-Alexandru Ionita
Data publicarii: Luni 19 Aprilie 2021, 15:00
Data actualizarii: Luni 19 Aprilie 2021, 15:03

Valoarea unei actiuni a clubului de fotbal Juventus Torino, una dintre cele 12 mari grupari europene care au anuntat participarea la proiectul unei Super Ligi care sa concureze actuala Liga a Campionilor, a deschis in crestere semnificativa luni la Bursa din Milano, informeaza AFP.

O actiune a lui Juventus afisa o crestere cu 7,00%, respectiv cu 0,827 euro, dupa o ora de la deschiderea Bursei, in timp ce valoarea sa era in tendinta de scadere dupa eliminarea "bianconeri"-lor din Liga Campionilor la inceputul lunii martie.

In cursul noptii, clubul torinez, cel mai titrat din Italia, cu 36 de titluri de campion national, a confirmat participarea sa la proiectul "Super League", alaturi de alte doua cluburi italiene (Inter Milano si AC Milan) si noua alte echipe (sase engleze si trei spaniole).

"Juventus se asteapta ca aceasta Super Liga sa creeze valoare pe termen lung pentru societate si industria fotbalului in ansamblul sau", a scris clubul intr-un comunicat.

Clubul "bianconero" a adaugat, totodata, ca nu are toate elementele necesare pentru a evalua in detaliu impactul Super Ligii asupra performantelor sale financiare.

Douasprezece mari cluburi au oficializat luni lansarea Super Ligii, o competitie privata care va face concurenta actualei Ligi a Campionilor, o declaratie de razboi careia UEFA a promis ca ii va da replica, excluzand echipele disidente si pe jucatorii acestora.

"Douasprezece dintre cele mai mari cluburi europene anunta ca au ajuns un acord pentru crearea unei noi competitii, 'The Super League', guvernata de cluburile fondatoare. AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid si Tottenham s-au unit in calitate de cluburi fondatoare", se poate citi intr-un comunicat difuzat pe site-urile unora dintre aceste grupari.

AGERPRES

Modifică setările cookies