Renzo Rossi stie secretul Italiei: "Cand te antreneaza Mancini, Vialli, De Rossi, Evani, Lombardo sau Oriali, nu poti juca prost!"

Renzo Rossi stie secretul Italiei: "Cand te antreneaza Mancini, Vialli, De Rossi, Evani, Lombardo sau Oriali, nu poti juca prost!"

Finala Campionatului European se vede, in direct, la PRO TV si pe VOYO, duminica, 11 iulie, de la ora 22:00!

Pe langa un lot valoros, un joc eficient si spectaculos si o echipa foarte unita, Renzo Rossi este de parere ca Italia beneficiaza si de cel mai bun staff tehnic dintre echipele de la Euro 2020. 

"Vreau sa remarc o alta chestiune. Italia e singura nationala care a venit la Euro 2020 cu un 'Dream Team' pe banca tehnica. E acolo Roberto Mancini legenda Sampdoriei, a lui Lazio si a Italiei. E marele Gianluca Vialli, unul dintre marii atacanti italieni. E Daniele De Rossi, legenda lui AS Roma si campion mondial cu Italia, in 2006, si finalist la Euro 2012. Sunt fosti mari fotbalisti italieni ca Alberico Evani, Attilio Lombardo, Fausto Salsano, Gabriele Oriali... Mai sunt alti doi antrenori excelenti ca Giulio Nuciari si Massimo Battara. 

Nu ai cum sa joci urat cu ei pe banca, nu ai cum sa nu inveti lucruri bune si sa nu vrei sa te autodepasesti. Au activat la cel mai inalt nivel, sunt legende. Multi dintre ei au jucat si au antrenat in Anglia, stiu in detaliu cum sa pregateasca finala, cunosc bine si cativa jucatori din echipa adversa. Dupa un sezon greu si un turneu obositor, cred ca staff-ul conteaza foarte mult. Iar jucatorii Italiei au un anturaj de prima clasa.    

Mancini a schimbat mentalitatea si stilul de joc, pentru ca generatia de acum este o generatie de viteza si una tehnica. Fotbalul s-a schimbat si stilul italian a evoluat odata cu el. Italia a pastrat rigoarea din aparare, incrancenarea, solidaritatea si pregatirea fizica exemplare, dar a adaugat viteza, tehnica, apetitul ofensiv si polivalenta jucatorilor. Italia ataca si se apara cu toata echipa. E o echipa foarte scurta, o echipa mobila, o echipa dinamica. 

E meritul lui Mancini ca s-a adaptat la noua realitatea si a schimbat mentalitatea si stilul. Daca stilul vechi se numea 'catenaccio', stilul nou al Italiei poate fi 'scatenaccio'. 'Scatenacciare' inseamna 'dezlantuire' in italiana, iar noul stil nu mai este 'lacatul', ci 'deschiderea lacatului'. De ce sunt sigur e ca Italia si-a meritat locul in aceasta finala si va face un nou joc foarte frumos. E o Italie care nu face pasul inapoi, nu scoate piciorul din contra, se bate cu oricine.  

Exista o forta a grupului, nu conteaza cine intra in primul '11'. Italia e singura echipa de la Euro 2020 ai carei jucatorii sunt foarte apropiati. Immobile si Belotti se incurajeaza si se incarca pozitiv cand se schimba, atacantii altor echipe fac fete lungi pentru ca au fost inlocuiti. Asta spune multe despre atmosfera din lotul Italiei", a declarat Renzo Rossi pentru Sport.ro.  

VIDEO PROTVPLUS.RO

Teroare în Atena. Mai multe case au ars, două suburbii au fost evacuate. Valul de căldură a atins cote maxime
BRAT
Modifică setările cookies