EURO 2020 finala incidente Italia - Anglia Wembley EURO

Interdicție pe viață la meciurile Angliei și pe Wembley! Vin pedepse drastice pentru cei care au forțat intrarea la finala Euro 2020

FA nu vrea sa lase nepedepsite incidentele grave de la finala Euro 2020. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 20 Iulie 2021, 12:14
Data actualizarii: Marti 20 Iulie 2021, 12:21

Federația Engleză de Fotbal (FA) a însărcinat-o pe Baroneasa Louise Casey of Blackstock, un înalt oficial guvernamental, să conducă comisia independentă de anchetă a incidentelor de la finala Euro 2020. Atunci, mai multe zeci de mii de fani ai Angliei au luat cu asalt stadionul Wembley, au rupt gardurile de protecție, au trecut peste cordoanele de poliție și au intrat cu forța în tribune, lăsând în afara arenei mai multe mii de oameni care avea bilete valabile. 

FA a anunțat deja că persoanele care vor fi identificate și găsite vinovate pentru intruziune, după consultarea imaginilor video și punerea în funcțiune a unui sistem de recunoaștere facială, vor primi interdicție pe viață la meciurile naționalei Angliei și la partidele desfășurate pe stadionul Wembley, acolo unde se organizeaza cele mai importante evenimente din fotbalul englez, precum finale de FA Cup, EFL Cup si Community Shield. 

De asemenea, comisia va avea printre prerogative să descopere dacă FA, Metropolitan Police, Home Office sau UEFA poartă vina principală pentru încălcările de securitate care au permis miilor de suporteri să intre pe stadion fără bilete. UEFA a deschis deja o anchetă și a stabilit pentru organizatori mai multe capete de acuzare, atât pentru incidentele de la finală, cat și pentru semifinala cu Danemarca, unde s-a fluierat imnul adversarilor, s-au aprins petarde și torțe, s-au aruncat obiecte în teren și unii spectatori au invadat terenul de joc.   

În ziua finalei Italia - Anglia, câștigată la lovituri de departajare de "Squadra Azzurra", in zona stadionului se aflau peste 200.000 de persoane, deși pe stadion urmau să aibă acces doar 60.000 de spectatori. Presa britanică a estimat că, din cauza breșelor de securitate, pe arenă au intrat între 75.000 si 90.000 de spectatori, multe dintre scările de acces fiind blocate de oameni care au urmărit meciul așezați pe trepte. 

Metropolitan Police, responsabilă pentru păstrarea legii și ordinii în afara stadionului, a negat că nu a reușit să își îndeplinească atribuțiile, deși au existat mărturii despre traficul și consumul de droguri, jigniri, agresiuni, distrugeri, hărțuiri sexuale și urinări pe străzi ale fanilor englezi, fără ca poliția să intervină decât în foarte puține cazuri, din cauza numărului prea mic de forțe de ordine desfășurate în zonă. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!