Aleksander Ceferin super liga UEFA Campionate externe

"Aveti timp sa va indreptati greselile!" Ultimul mesaj al lui Ceferin la adresa cluburilor din Super Liga: "Sa isi aminteasca de unde vin!" Reactie transanta a sefului UEFA

Aleksander Ceferin a venit cu un nou mesaj pentru cluburile fondatoare din Super Liga. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Marti 20 Aprilie 2021, 14:49
Data actualizarii: Miercuri 21 Aprilie 2021, 01:39

Presedintele UEFA, Aleksander Ceferin a vorbit in cadrul Congresului Extraordinar UEFA de la Montreux despre Super Liga si a avut un mesaj pentru cele 12 cluburi fondatoare. 

"Crearea Super Ligii Europene este o mare eroare, insa inca este timp sa o reparam, iar cluburile sa isi schimbe opiniile. Toti avem dreptul sa gresim. Ma adresez presedintilor acelor cluburi: inca aveti timp sa va schimbati opiniile. Suporterii au nevoie sa va reparati greselile. 

Cluburile mari de azi nu erau neaparat cluburi mari in trecut si nu exista garantie ca vor fi cluburi mari in viitor. Fotbalul este dinamic, imprevizibil, asta il transforma intr-un sport atat de frumos. 

Cluburile care se cred mari si de neatins ar trebui sa isi aminteasca de unde vin. Ar trebui sa isi dea seama ca astazi, sunt giganti ai Europei datorita UEFA.

Pentru unii, fanii s-au transformat in consumatori, in clienti, iar competitiile au devenit produse. Egoismul inlocuieste solidaritatea. Banii au devenit mai importanti decat gloria, lacomia mai importanta decat loialitatea, iar dividendele mai importante decat pasiunea. 

Fotbalul nu este al nimanui. Sau si mai bine, este al tuturor, deoarece fotbalul face parte din mostenirea noastra. Trebuie sa avem respect pentru istorie, traditie si pentru ceilalti", a spus Ceferin in cadrul sedintei citat de cotidianul AS

Modifică setările cookies