super liga Aleksandr Ceferin fc barcelona Real Madrid UEFA Fotbal extern

VIDEO UEFA, atac la Real Madrid și Barcelona! Președintele Aleksandr Ceferin: ”Super Liga lor nu este fotbal”

Controversatul proiect al marilor cluburi europene nu este deloc pe placul forului fotbalistic continental.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 21 Octombrie 2022, 12:20
Data actualizarii: Vineri 21 Octombrie 2022, 12:15

"Super Liga nu este fotbal", a afirmat, joi, preşedintele UEFA, Aleksandr Ceferin, în cursul unei întâlniri la Buenos Aires cu un grup restrâns de ziarişti din ţara sud-americană şi reprezentanţi ai presei internaţionale, informează agenţia EFE.

Ceferin se află în vizită în Argentina

Liderul sloven, cel mai înalt reprezentant al fotbalului european, se află în vizită în Argentina, unde, printre alte întâlniri, a avut reuniuni cu preşedintele Asociaţiei Argentiniene de Fotbal (AFA), Claudio Tapia, şi cu antrenorul echipei River Plate, Marcelo Gallardo.

Ceferin a participat la o discuţie-colocviu cu jurnalişti din Argentina, împreună cu preşedintele Confederaţiei sud-americane de fotbal (CONMEBOL), Alejandro Domínguez.

Președintele UEFA nu a citit încă scrisoarea expediată de Super Liga

"Suntem aici pentru a vorbi de fotbal şi Super Liga nu este fotbal", a spus Ceferin, întrebat despre proiectul controversat al competiţiei europene iniţiat de Real Madrid, Barcelona şi Juventus.

După cum a explicat, Super Liga i-a trimis "o scrisoare", dar a afirmat că încă nu a citit-o şi o va face când se va întoarce în Europa.

"Sunt sigur că vor să avanseze", a spus liderul UEFA.

Super Liga începe să prindă contur

Miercuri, germanul Bernd Reichart, un responsabil din media şi sport şi până de curând preşedinte al Grupului RTL Deutschland, a fost numit director general al Super Ligii de către compania responsabilă la crearea acestei competiţii, A22 Sports Management.

Justiţia europeană urmează să se pronunţe, în 2023, asupra existenţei sau nu a unui posibil monopol al UEFA, ceea ce ar duce la crearea definitivă a Super Ligii.

Această competiţie lucrativă lansată de douăsprezece mari cluburi europene a fost dezvăluită ''en fanfare'' în aprilie 2021. Dar, confruntat cu furia suporterilor, reacţia forurilor fotbalistice şi a politicienilor, proiectul s-a destrămat în 48 de ore.

Din cele 12 cluburi fondatoare, au mai rămas Real, Barca și Juventus

Nouă dintre cele 12 cluburi fondatoare s-au retras, dar Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus Torino şi-au menţinut angajamentul luat în Super Ligă.

În lua iulie, un litigiu care prezumează un abuz de poziţie dominantă din partea UEFA, a ajuns în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene din Luxemburg.

A22 Sports Management este o parte interesată în acest caz potenţial exploziv pentru echilibrul fotbalului european. Avocatul general al CJUE urmează să emită un aviz consultativ pe 15 decembrie, înainte de o decizie definitivă în 2023.

Agerpres

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!