Simona Halep Iga Swiatek Simona Halep conferinta de presa Simona Halep Indian Wells 2022 WTA Indian Wells Tenis

Starea de spirit a Simonei Halep după eliminarea de la Indian Wells. Prima reacție a sportivei din România: „E dureros”

În ciuda înfrângerii suferite în semifinala de la Indian Wells, Simona Halep se bucură de revenirea nivelului de joc și a încrederii de sine la cote înalte.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 19 Martie 2022, 08:30
Data actualizarii: Sambata 19 Martie 2022, 08:15

Simona Halep (30 de ani, 26 WTA) s-a prezentat liniștită la conferința de presă susținută după înfrângerea suferită în semifinala ediției 2022 a turneului WTA 1000 de la Indian Wells.

Depășită scor 7-6, 6-4 de Iga Swiatek (20 de ani, 4 WTA), sportiva din România ia lucrurile pozitive din săptămâna cu 4 victorii reușite în California și afirmă că rămâne cu o încredere de sine crescută, la finalul acestei întreceri. 

Simona Halep, despre mingile de set ratate: „Chiar dacă aș fi câștigat primul set, eram încă departe de victorie.”

„Am avut destule şanse şi este dureros când pierzi astfel un set. Chiar şi aşa, dacă aş fi câştigat primul set, eram departe de victorie”, a spus Simona Halep când a fost întrebată de primul set al semifinalei cu Iga Swiatek, în care a avut 2 mingi de set în tiebreak, la scorul de 6-4. 

Deși a fost bulversată emoțional pe moment, în tiebreak-ul primului set, când și- rupt racheta înainte ca setul să se încheie, Simona Halep a precizat că încrederea de sine și nivelul de joc au revenit la cotele dorite.

„Rămân cu încredere după acest meci. Este prima săptămână în care am simţit că am atins nivelul pe care mi-l doresc. A fost un meci bun pentru mine. Am avut câteva ocazii, dar nu am reuşit să profit de ele.

Un meci greu, în care Iga jucat foarte bine. Tot meritul îi revine pentru că a fost mai concentrată în momentele importante”, a adăugat Simona Halep, în fața jurnaliștilor americani.

Turneul WTA 1000 de la Miami (23 martie - 3 aprilie) este următoarea competiție la care Simona Halep va participa, urmată de o prezență în premieră la WTA 500 Charleston (4-10 aprilie), care va fi primul turneu pe zgură jucat de româncă în actuala stagiune. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!