Sorana Cirstea arbitri de linie tenis Australian Open 2022 Tenis

De modă veche, Sorana Cîrstea ar vrea reintroducerea arbitrilor de linie: „Prefer să avem viață pe teren”

Sorana Cîrstea a declarat că nu îi convine digitalizarea sistemului de arbitraj în tenis. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 21 Ianuarie 2022, 07:19
Data actualizarii: Vineri 21 Ianuarie 2022, 08:12

Sorana Cîrstea (31 de ani, 38 WTA) nu este de acord cu eliminarea arbitrilor de linie în tenis. În conferința de presă derulată după victoria sa în turul secund al Openului Australian, scor 6-2, 6-4 în defavoarea Kristinei Kucova, sportiva din România a declarat că ar prefera reintroducerea tușierilor pe marginea terenului. 

Sistemul Hawk-Eye LIVE și-a atras critici din partea mai multor jucători din WTA și ATP din cauza impreciziei demonstrate în primul sezon în care a fost implementat. 

Sorana Cîrstea a pătruns în turul 3 la Australian Open fără set pierdut

„Să fiu sinceră, prefer lucrurile cum erau, cu arbitri de linie. Mi se pare că e gol și ciudat terenul fără ei. Sunt una dintre acele persoane cărora le e dificil să se adapteze la toate aceste inovații digitale care au apărut în special în perioada pandemică. Sunt un pic mai old-school. Îmi plac lucrurile cum erau înainte. 

Nu-s neapărat de acord ca totul să fie digital zilele astea. Și chiar dacă cu arbitri de linie mai apar greșeli, prefer acele greșeli, dar să avem arbitri de linie pe teren. Chiar dacă uneori unele greșeli au fost împotriva mea, alteori au fost și pentru mine. E normal, suntem oameni. Prefer să avem viață pe teren. Nu-mi prea place era asta digitală în care trăim,” a declarat Sorana Cîrstea, potrivit Treizecizero

În turul al treilea al Openului Australian, Sorana Cîrstea o va înfrunta pe finalista turneului de la Roland Garros, Anastasia Pavlyuchenkova (11 WTA). Scorul întâlnirilor directe este egal, 3-3. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!