Sorana Cîrstea nu se teme de finalista de la Roland Garros, următoarea adversară la AO: „Știu ce pot. Nu mă stresez.”

Sorana Cirstea anastasia pavlyuchenkova Australian Open 2022 Sorana Cirstea Australian Open Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 20 Ianuarie 2022, 09:36
Data actualizarii: Joi 20 Ianuarie 2022, 09:46

Sorana Cîrstea o va înfrunta în turul 3 al Openului Australian pe Anastasia Pavlyuchenkova (11 WTA). Partida va avea loc sâmbătă, 22 ianuarie. 

Sorana Cîrstea (31 de ani, 38 WTA) a avansat în a treia rundă competițională a Openului Australian și s-a apropiat la un singur succes de a-și egala cea mai bună performanță atinsă vreodată la Melbourne, optimea jucată în 2017. 

Povestind cum a gestionat finalul meciului câștigat în defavoarea Kristinei Kucova, Sorana Cîrstea a spus: „Am rămas concentrată, mi-am dat seama că trebuie să termin meciul în două seturi și mă bucur că am stat pe teren doar o oră și 10 minute, mi-am făcut treaba,” a precizat românca pentru Eurosport, potrivit GSP.

  • Scorul întâlnirilor directe dintre Sorana Cîrstea și Anastasia Pavlyuchenkova este egal, 3-3. 

Sorana Cîrstea nu se teme de finalista de la Roland Garros

Întrebată despre următoarea partidă, pe care o va juca sâmbătă, 22 ianuarie împotriva rusoaicei Anastasia Pavlyuchenkova (30 de ani, 11 WTA), Sorana Cîrstea a adăugat faptul că valoarea jucătoarelor este similară în top 50 WTA. Încrederea vine după o primă victorie fantastică la Melbourne, 6-2, 6-2 în defavoarea numărului 19 WTA, Petra Kvitova

„Toată lumea la acest nivel joacă bine, nu mai contează că e locul 10, 11 sau 50. Important este ce faci tu, cu ce joc și plan vii în ziua respectivă. Vin pe un fond bun, am jucat bine ultimele două meciuri. Îmi știu valoarea, știu ce pot și voi încerca să intru liniștită și să-mi văd de partea mea de teren.

Niciodată nu am avut presiune din punct de vedere al rezultatelor, sunt foarte relaxată din punctul ăsta de vedere. Nu mă uit la clasament, de multe ori nici la tablou. Important e cine e în fața ta în ziua respectivă, prezentul e cel mai important. Dacă e ceva de care trebuie să mă stresez, mă voi stresa în acel moment,” a completat sportiva din Târgoviște. 

Aflată la a 14-a participare la Australian Open, Sorana Cîrstea și-a egalat performanța atinsă anul trecut, când era eliminată în turul al treilea de către Marketa Vondrousova

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!