Tenis

FOTO „Petra Kvitova părăsește Australian Open pe ușa din spate!” Reacția presei internaționale la victoria Soranei Cîrstea

Petra Kvitova a comis 39 de erori neforțate în cele 72 de minute de joc ale meciului pierdut în fața Soranei Cîrstea.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 18 Ianuarie 2022, 08:14
Data actualizarii: Marti 18 Ianuarie 2022, 05:50

Petra Kvitova a sfârșit eliminată din Openul Australian de Sorana Cîrstea pentru a doua oară în mai puțin de 365 de zile, iar eșecul dublei campioane de Grand Slam nu a rămas fără reacții din partea presei internaționale. 

Presa spaniolă a intitulat înfrângerea Petrei Kvitova „un naufragiu”, cehoaica continuându-și seria rezultatelor nefaste în turneele de Grand Slam. În ultimele cinci participări în turneele de mare șlem, Kvitova nu a trecut de turul 3. 

„Un rezultat straniu pentru o campioană de Grand Slam”

„Meci dificil de digerat pentru Petra Kvitova, care a părăsit Australian Open 2022 pe ușa din spate. Având mari dificultăți în a ține mingea în teren în schimburile de mingi, Kvitova a comis 39 de erori neforțate, într-un meci în care nu a putut să facă nici măcar un break pe serva adversarei. Un rezultat straniu pentru o campioană de Grand Slam!”, au scris spaniolii de la Punto de break.

Prestația Soranei Cîrstea a fost lăudată de site-ul oficial al circuitului de elită al tenisului feminin, WTA scriind: „Este a 38-a victorie a Soranei Cîrstea împotriva unei jucătoare din top 20 WTA, iar acest lucru se adaugă la revirimentul său, început în 2020. Cîrstea a urcat 50 de locuri în clasament și a câștigat primul său titlu după 13 ani, la Istanbul, în 2021.”

Ce a declarat Petra Kvitova după înfrângerea categorică de la Melbourne

„Soranei îi place jocul meu. Se simte confortabil și joacă în voie. Îi place viteza mea. Ei îi e dificil când joacă împotriva jucătoarelor defensive. 

Jocul meu e încă acolo, dar am nevoie de meciuri,” a declarat Petra Kvitova în conferința de presă organizată după meci, notează jurnalistul portughez, Jose Morgado. 

Sorana Cîrstea va reveni pe teren în ediția 2022 a Openului Australian joi, în a patra zi de concurs. Cîrstea o va întâlni pe Kristina Kucova (96 WTA), în cadrul rundei secunde.

Modifică setările cookies