Sorana Cirstea Petra Kvitova Australian Open 2022 Petra Kvitova Tenis WTA Romania Tenis

FOTO „Petra Kvitova părăsește Australian Open pe ușa din spate!” Reacția presei internaționale la victoria Soranei Cîrstea

Petra Kvitova a comis 39 de erori neforțate în cele 72 de minute de joc ale meciului pierdut în fața Soranei Cîrstea.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 18 Ianuarie 2022, 08:14
Data actualizarii: Marti 18 Ianuarie 2022, 05:50

Petra Kvitova a sfârșit eliminată din Openul Australian de Sorana Cîrstea pentru a doua oară în mai puțin de 365 de zile, iar eșecul dublei campioane de Grand Slam nu a rămas fără reacții din partea presei internaționale. 

Presa spaniolă a intitulat înfrângerea Petrei Kvitova „un naufragiu”, cehoaica continuându-și seria rezultatelor nefaste în turneele de Grand Slam. În ultimele cinci participări în turneele de mare șlem, Kvitova nu a trecut de turul 3. 

„Un rezultat straniu pentru o campioană de Grand Slam”

„Meci dificil de digerat pentru Petra Kvitova, care a părăsit Australian Open 2022 pe ușa din spate. Având mari dificultăți în a ține mingea în teren în schimburile de mingi, Kvitova a comis 39 de erori neforțate, într-un meci în care nu a putut să facă nici măcar un break pe serva adversarei. Un rezultat straniu pentru o campioană de Grand Slam!”, au scris spaniolii de la Punto de break.

Prestația Soranei Cîrstea a fost lăudată de site-ul oficial al circuitului de elită al tenisului feminin, WTA scriind: „Este a 38-a victorie a Soranei Cîrstea împotriva unei jucătoare din top 20 WTA, iar acest lucru se adaugă la revirimentul său, început în 2020. Cîrstea a urcat 50 de locuri în clasament și a câștigat primul său titlu după 13 ani, la Istanbul, în 2021.”

Ce a declarat Petra Kvitova după înfrângerea categorică de la Melbourne

„Soranei îi place jocul meu. Se simte confortabil și joacă în voie. Îi place viteza mea. Ei îi e dificil când joacă împotriva jucătoarelor defensive. 

Jocul meu e încă acolo, dar am nevoie de meciuri,” a declarat Petra Kvitova în conferința de presă organizată după meci, notează jurnalistul portughez, Jose Morgado. 

Sorana Cîrstea va reveni pe teren în ediția 2022 a Openului Australian joi, în a patra zi de concurs. Cîrstea o va întâlni pe Kristina Kucova (96 WTA), în cadrul rundei secunde.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!