Tenis

VIDEO Revanșă și victorie în minim de seturi pentru Simona Halep, în fața franțuzoaicei Alize Cornet. Adversara din turul 2 la Roma a jucat finala AO 2022

Simona Halep și-a luat revanșa împotriva franțuzoaicei Alize Cornet, jucătoarea care a eliminat-o în cea mai intensă optime de finală a Openului Australian 2022. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 09 Mai 2022, 15:00
Data actualizarii: Luni 09 Mai 2022, 15:29

Simona Halep - Alize Cornet 6-4, 6-4, în turul 1 la Roma

Simona Halep s-a regrupat, după înfrângerea suferită în sferturile de finală ale întrecerii WTA 1000 de la Madrid și a debutat cu victorie în capitala Italiei. Sportiva din România a încheiat cele două seturi în scenarii similare, nereușind să le tranșeze din prima, ci doar la a doua oportunitate avută pe propria servă.

Halep, care și-a creat avantajul a două break-uri în fiecare set, cu Alize Cornet, va juca în turul secund împotriva finalistei Australian Open 2022, Danielle Collins (9 WTA). Scorul întâlnirilor directe este egal, 1-1. 

$41,216 va încasa jucătoarea din România pentru calificarea în a doua rundă competițională. 

În clasamentul WTA LIVE, Simona Halep a urcat deja 3 poziții, până pe locul 18, ca urmare a acestei victorii. 


Simona Halep - Alize Cornet 6-4, 6-4. Game alb, set și victorie cu 2-0 la seturi pentru Simona Halep! A fost cel de-al doilea succes, în 6 meciuri directe jucate contra franțuzoaicei Alize Cornet. 

Simona Halep - Alize Cornet 5-4. Inabilitatea Simonei Halep de a servi pentru meci la prima ocazie o pune în situația mai tensionată de a servi pentru a doua oară pentru calificare. Dacă scenariul din primul set se va repeta, Halep va obține victoria în următorul game. 

Simona Halep - Alize Cornet 5-3. Franțuzoaica recuperează un break, Simona Halep ratând și în acest set prima șansă de a-l închide cu serviciul. 

Simona Halep - Alize Cornet 5-2. Simona Halep semnează un nou break alb și va servi pentru a obține calificarea în turul secund. 

Simona Halep - Alize Cornet 4-2. Halep se distanțează la două game-uri în față în setul doi și are șansa unui nou break, care ar putea deveni sinonim cu adjudecarea calificării. 

Simona Halep - Alize Cornet 3-2. Simona Halep reușește un nou break, de această dată fără să piardă vreun punct în game. Încrederea urcă, ușor-ușor, pentru ambele jucătoare, iar meciul pare să se apropie de potențialul pe care l-au arătat cele două jucătoare în Australia. 

Simona Halep - Alize Cornet 2-2. Probabil cel mai disputat game al meciului se încheie în favoarea franțuzoaicei, care a rezistat defensiv și a reușit rebreak-ul în prelungiri. 

Simona Halep - Alize Cornet 2-1. BREAK, SIMONA! Un passing shot necruțător o lasă pe Cornet fără avantaj și în acest set, Halep urmând să servească, la reluarea jocului. 

Simona Halep - Alize Cornet 1-1. Startul setului doi e în oglindă cu al primului, serviciile jucătoarelor părând să funcționeze, momentan. 

Simona Halep - Alize Cornet 0-1. Prim game solid pe propria servă, reușit de Alize Cornet. 


 

Simona Halep - Alize Cornet 6-4 în primul set. O manșă întâi stranie, cu numeroase perioade de inversare a raportului de dominație. Multe erori neforțate din partea ambelor jucătoare, care nu au uitat de chinul suferit la Melbourne și încearcă diverse tactici pentru a scurta punctele. Halep ar fi putut câștiga setul la 5-2, dar a avut o serie de minute în care a fost de neregăsit, devenind prada jocului franțuzoaicei. 

Simona Halep - Alize Cornet 5-4. În ciuda erorilor neforțate și a stării de nervozitate acuzate, Alize Cornet se mobilizează pentru a reuși un nou game pe propria servă, la treizeci. Pentru a doua oară, Simona Halep se va ridica de pe scaunul de odihnă pentru a servi pentru câștigarea primului set. 

Simona Halep - Alize Cornet 5-3. Un break recuperat de Alize Cornet, pe fondul a două duble greșeli comise de Simona Halep, total contrar cursului jocului din ultimele minute. 

Simona Halep - Alize Cornet 5-2. Alize Cornet reușește primul hold în partidă, dar pare prea târziu pentru a mai salva ceva din acest set. Simona Halep va servi, la reluarea jocului, pentru a și-l trece în cont. 

Simona Halep - Alize Cornet 5-1. Serviciul se întărește, jocul de picioare accelerează, iar luciditatea tactică crește, toate, în contul Simonei Halep, care semnează primul game alb al meciului și se apropie la unul singur de avantaj în scorul seturilor. 

Simona Halep - Alize Cornet 4-1. Halep începe să joace convingător, iar dublele greșeli nu se opresc în contul franțuzoaicei Cornet, care își pierde pentru a treia oară serva. Avantaj de două break-uri pentru româncă, după doar 5 game-uri jucate. Forehand în lung de linie direct câștigător, semnat de Simona Halep, în punctul final al game-ului, parcă tocmai pentru a o demoraliza suplimentar pe adversară. 

Simona Halep - Alize Cornet 3-1. Jucătoarea care confirmă întâi break-ul este Simona Halep, care a acumulat ritm în ultimele game-uri și începe să acopere din ce în ce mai bine și zona fileului. Game la treizeci, Simona. 

Simona Halep - Alize Cornet 2-1. Simona Halep face al doilea break, încheind game-ul cu o scurtă în cross elegant executată. Ieșirile la fileu s-au soldat, majoritar, cu eșec pentru Simona Halep, care este invitată de oponentă, prin scurte, în zona avansată a terenului. 

Simona Halep - Alize Cornet 1-1. Franțuzoaica ratează două mingi de break, la 15-40, dar nu greșește la fel de mai multe ori la rând, recuperând break-ul în prelungiri, după o eroare neforțată de forehand a Simonei Halep. 

Simona Halep - Alize Cornet 1-0. Deși a plecat cu un deficit de două puncte, Simona Halep s-a regrupat, a activat jocul de picioare la un nivel impresionant și a adunat patru puncte la rând, pentru a face break-ul, încă din primul game. Game-ul, încheiat cu un passing, din mijlocul terenului, care a surprins-o pe Cornet atacând insuficient de precis. 


Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) a suferit cinci înfrângeri în cele 23 de meciuri jucate în acest sezon, dar cea mai dureroasă a fost optimea de finală a Openului Australian, pierdută în trei seturi epuizante, în fața franțuzoaicei Alize Cornet. 

A fost 6-4, 3-6, 6-4 pentru jucătoarea din Hexagon, care a sfârșit eliminată din AO 22 un tur mai târziu, de către Danielle Collins, următoarea adversară a învingătoarei acestui meci, din primul tur al întrecerii WTA 1000 de la Roma. 

Simona Halep a învins-o o singură dată pe Alize Cornet, în 2013

Alize Cornet (32 de ani, 39 WTA) a pierdut 8 din cele 11 partide semnate după încheierea Australian Open și este departe de forma cu care a impresionat la antipozi, dar stă la avantajul unui 4-1 neverosimil în meciurile directe împotriva Simonei Halep. 

După ce, în 2020, Simona Halep a câștigat în premieră turneul de la Roma, ediția anterioară i-a adus un ghinion istoric, raportat la cariera sa, forțând-o să rateze primele turnee de mare șlem, din cariera sa de senioară și ținând-o departe de o revenire solidă în tenis mai bine de 3 luni. 

Confruntarea dintre Simona Halep și Alize Cornet va începe imediat după încheierea meciului dintre Viktorija Golubic și Viktoria Azarenka, programată să înceapă la ora 12:00, pe Pietrangeli. 

Traseul virtual al Simonei Halep la WTA 1000 Roma, ediția 2022

  • Turul 1: Alize Cornet
  • Turul 2: Danielle Collins (favorita 7)
  • Optimi: Belinda Bencic (favorita 12)
  • Sferturi de finală: Jessica Pegula (favorita 13)
  • Semifinale: Iga Swiatek (favorita 1)
  • Finala: Paula Badosa (favorita 2)

Urmărește a doua ediție a emisiunii Poveștile Sport.ro, cu Andru Nenciu, în care invitatul de marcă a fost Andrei Pavel, cel mai bun tenismen al României în noul secol. 

Modifică setările cookies