Tenis

VIDEO Simona Halep, dominată și învinsă de finalista Australian Open, Danielle Collins, în turul 2 la Roma

Simona Halep a părăsit încă din turul secund competiția WTA 1000 de la Roma, pe care a câștigat-o, în urmă cu două sezoane. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 11 Mai 2022, 23:00
Data actualizarii: Joi 12 Mai 2022, 00:15

Simona Halep - Danielle Collins 6-7, 3-6

Doar 4 erori neforțate a comis Simona Halep în acest meci, încheiat după 123 de minute.

82 de minute a fost durata primului set, unul dintre cele mai disputate în întregul turneu, dar sportiva din România nu a căzut pradă propriilor erori, cât lipsei de răspunsuri tactice împotriva unui tenis agresiv, necruțător la retur, pus eficient în aplicare de finalista AO 2022, Danielle Collins. 

Simona Halep - Danielle Collins 6-7, 3-6. Game, set & meci, Danielle Collins. Sportiva din SUA se impune în minim de seturi, la capătul unui meci în care a chinuit-o teribil pe Simona Halep cu jocul său de retur precis și extrem de agresiv.

Finalistă în Openul Australian 2022, Danielle Collins a lovit direct câștigător de 38 de ori, față de numai 12 winnere, în contul Simonei Halep. 

Simona Halep își încheie perioada de pregătire pentru Roland Garros cu un sfert de finală bifat la Madrid, alături de un tur 2 semnat în capitala Italiei. 

Simona Halep - Danielle Collins 6-7, 3-5. Halep face break, când nimeni nu se mai aștepta. Rămâne de urmărit cum va reuși să servească în game-ul următor, având în vedere presiunea pusă de retururile agresive ale americancei. 

Simona Halep - Danielle Collins 6-7, 2-5. Hold, Simona Halep. Danielle Collins va servi pentru câștigarea meciului, la reluare.

Simona Halep - Danielle Collins 6-7, 1-5. Game în prelungiri reușit de Danielle Collins, care nu îi permite Simonei Halep loc de speranță în vederea unei reveniri. 

Simona Halep - Danielle Collins 6-7, 1-4. Au trecut mai bine de douăzeci de minute de când Simona Halep nu a mai câștigat un game. Românca oprește seria de 5 game-uri a adversarei, cu un hold la treizeci. 

Simona Halep - Danielle Collins 6-7, 0-4. Simona Halep nu își regăsește jocul, lăsându-se condusă de Danielle Collins în majoritatea schimburilor. Game la 15 pentru adversară. 

Simona Halep - Danielle Collins 6-7, 0-3. Danielle Collins returnează ucigător și are avantajul a două break-uri în setul secund. Se arată decisă în a face acest set să rămână ultimul al meciului. 

Simona Halep - Danielle Collins 6-7, 0-2. Game pentru Danielle Collins, iar ofensivele sale se întețesc, în timp ce capacitatea Simonei Halep de a contracara, din defensivă, slăbește, pe fondul oboselii crescânde. 

Simona Halep - Danielle Collins 6-7, 0-1. Break pentru americancă, la treizeci, în primul game al setului doi. 

Simona Halep - Danielle Collins 6-7, în primul set. Game și set, Danielle Collins. Sportiva din SUA se impune cu 7-1 în tiebreak și câștigă dureros de categoric acest game decisiv, prin care își apropie un boost de moral care s-ar putea dovedi letal Simonei Halep, în setul secund.

De urmărit, încercarea jucătoarei din Constanța de a reveni în partidă, la capătul unui set echilibrat, dar care, cu siguranță, a stors-o de energii, atât fizic, cât și psihic. 


5 din primele 6 puncte jucate în tiebreak îi revin americancei, care a aplicat un plan tactic excelent, forțând-o pe Simona Halep la mult efort fizic, depus în van. Ofensiva și coordonarea americancei, impresionante și aparent decisive, în acest prim set. 

Simona Halep - Danielle Collins 6-6. Rebreak la zero făcut de Collins, iar primul set pare că va avea nevoie de și mai multă dramă pentru a fi stabilit. 

Simona Halep - Danielle Collins 6-5. Spiritul de luptă, activat! Halep face break-ul, la a doua minge și după un șir de egalități aparent interminabil, lucru care-i demonstrează reziliența psihică, în fața uneia dintre jucătoarele incomode ale circuitului, din acest punct de vedere. 

Simona Halep - Danielle Collins 5-5. Simona Halep își ține serva la cincisprezece și replică pentru prima dată cu hold la hold, în acest prim set. 

Simona Halep - Danielle Collins 4-5. Danielle Collins bifează un game crucial și trece din nou în față, pe tabela de marcaj. Simona Halep are nevoie de concentrare maximă pentru a servi cu brio, după pauză. 

Simona Halep - Danielle Collins 4-4. Simona Halep beneficiază de o serie de retururi incorect plasate de Danielle Collins și egalează la patru, într-un prim set care a urmat de două ori același curs: 0-2, 2-2 - 2-4, 4-4. 

Simona Halep - Danielle Collins 3-4. Da, rebreak-ul vine imediat pentru Simona Halep, iar panica poate părăsi partea de teren a reprezentantei României. Danielle Collins i-a transmis arbitrului de scaun că un spectator o deranjează de fiecare dată când se pregătește să servească, aceasta nefiind, de altfel, prima dată când americanca își atrage comentarii și gesturi nesportive din partea publicului. 

Simona Halep - Danielle Collins 2-4. Game lung, soldat cu eșec pentru Simona Halep, care se regăsește, după numeroase egalități în game, nevoită să recupereze din nou un break. 

Simona Halep - Danielle Collins 2-3. Danielle Collins salvează minge de break și trece din nou în avantaj, continuându-și jocul ofensiv. 

Simona Halep - Danielle Collins 2-2. Game extrem de disputat, pe fondul unui joc de retur extraordinar de agresiv, din partea sportivei din SUA. Halep rezistă, ripostează din defensivă și o lasă pe Collins să înghită în sec pentru prima dată în această partidă. 

Simona Halep - Danielle Collins 1-2. Simona Halep reușește rebreak-ul la a patra oportunitate procurată și va servi pentru a egala, la reluarea jocului. 

Simona Halep - Danielle Collins 0-2. Break la treizeci pentru Collins, în primul game în care Simona Halep a fost la serviciu. 

Simona Halep - Danielle Collins 0-1. Collins reușește hold-ul în prelungiri, într-un game cu câte trei puncte câștigate de fiecare jucătoare la rând, în primă fază. 


Simona Halep și Danielle Collins, finaliste învinse în edițiile 2018, respectiv 2022 ale Openului Australian se vor întâlni într-unul dintre cele mai puternice meciuri ale turului secund din cadrul competiției WTA 1000 de la Roma

Simona Halep - Danielle Collins. Statistica meciurilor directe


Scorul întâlnirilor directe dintre Simona Halep și Danielle Collins este egal, 1-1. Halep a învins-o pe Collins, în turul 1 al US Open 2014, 6-7, 6-1, 6-2, iar Collins i-a administrat un eșec româncei la revenirea acesteia în circuit, în vara anului trecut, după dubla ruptură musculară suferită tocmai la Roma.

În cel mai recent meci direct, din cadrul Mastersului Canadian, Halep a pierdut în trei seturi, 2-6, 6-4, 6-4. 

Beneficiind de tur liber în runda inaugurală, Danielle Collins (9 WTA) va aborda partida cu Simona Halep având un plus de prospețime, dar sportiva din țara noastră are plusul de a se fi conectat deja la atmosfera romană, în meciul câștigat cu Alize Cornet, scor 6-4, 6-4

Simona Halep revine pe Arena Pietrangeli, după succesul cu Alize Cornet

Meciul se joacă pe spectaculoasa Arenă Pietrangeli, după ora 18:00, fus orar românesc, imediat după încheierea confruntării dintre Laslo Djere și Stan Wawrinka

În optimi, învingătoarea meciului Halep - Collins va juca împotriva Amandei Anisimova.

Urmărește a doua ediție a emisiunii Poveștile Sport.ro, cu Andru Nenciu, în care invitatul de marcă a fost Andrei Pavel, cel mai bun tenismen al României în noul secol. 

Modifică setările cookies