VIDEO Una din zilele care se cer uitate: Simona Halep, învinsă clar de Ons Jabeur, în sferturi la Madrid. Primul eșec sub comanda lui Mouratoglou

WTA Madrid Ons Jabeur Simona Halep Simona Halep - Ons Jabeur Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 04 Mai 2022, 14:20
Data actualizarii: Miercuri 04 Mai 2022, 15:07

Simona Halep a pierdut cu Ons Jabeur, scor 6-3, 6-2, în sferturile de finală ale turneului WTA 1000 de la Madrid.

Simona Halep - Ons Jabeur 3-6, 2-6

În ciuda a trei victorii impresionante, fără set pierdut, semnate în fața lui Shuai Zhang, Paula Badosa și Cori Gauff, Simona Halep nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor, în faza sferturilor turneului WTA 1000 de la Madrid.

Jabeur a controlat meciul, din punct de vedere tactic, apăsând-o pe Simona Halep cu numeroasele scurte plasate imediat după fileu, dar și cu slice-ul care a deranjat capacitatea româncei de a deschide unghiurile terenului. 

$210,366 este suma pe care o va încasa sportiva din Constanța pentru cele trei succese bifate în acest an în capitala Spaniei. 

Simona Halep - Ons Jabeur 3-6, 2-6. Game, set și meci, Ons Jabeur, într-o partidă controlată autoritar de tunisiancă, exceptând primele patru game-uri ale fiecărui set. 

Simona Halep - Ons Jabeur 3-6, 2-5. Ons Jabeur reușește al doilea break și va servi, cu mingi noi, pentru calificarea în semifinale, la reluarea jocului. 

Simona Halep - Ons Jabeur 3-6, 2-3. Break reușit de Jabeur și în setul 2, la treizeci, în ciuda eforturilor Simonei Halep de a menține mingea în joc. Plusul de încredere îi aparține tunisiencei, la fel și inițiativa în puncte. 

Simona Halep - Ons Jabeur 3-6, 2-2. Abilitățile tehnice ale tunisiencei Jabeur au strălucit și în acest debut de set doi, iar primele patru game-uri se încheie fără vreun break. 

Simona Halep - Ons Jabeur 3-6, 2-1. Simona Halep conduce din nou, după un game câștigat la 15. 

Simona Halep - Ons Jabeur 3-6, 1-1. Jabeur continuă să impresioneze pe propriul serviciu, câștigând primul game al setului doi la zero. 

Simona Halep - Ons Jabeur 3-6, 1-0. 12 lovituri direct câștigătoare pentru Ons Jabeur, față de 3, în contul Simonei Halep este statistica pe care sportiva din țara noastră vrea să o balanseze începând cu startul setului 2. Game la 15, după o serie de puncte în care Halep a atacat la fel de curajos precum în startul meciului. 


Simona Halep - Ons Jabeur 3-6. Ce tenis joacă Ons Jabeur în acest final de set: relaxată, tunisianca alternează slice-ul cu scurtele, peste care lovește un forehand din alergare direct câștigător pentru a încheia setul în 35 de minute. 

Halep, dejucată tactic de Jabeur, care a invitat-o în dese rânduri în zona fileului, unde sportiva din România nu s-a simțit comod, în acest prim set. 

Simona Halep - Ons Jabeur 3-5. Prim game reușit de Simona Halep, după 4 ale adversarei, dar necesitatea break-ului iminent face dificilă o revenire în primul set. 

Simona Halep - Ons Jabeur 2-5. Al doilea game la rând fără punct pierdut pentru Ons Jabeur, care adună punctele ușor, pe fondul erorilor neforțate crescute numeric de Simona Halep. 

Simona Halep - Ons Jabeur 2-4. Break alb pentru Ons Jabeur, și al doilea consecutiv pe serviciul Simonei Halep. Românca a ales să-și schimbe racheta în scurta pauză dintre game-uri. 

Simona Halep - Ons Jabeur 2-3. Game la 15 pentru Jabeur, care câștigă al doilea game consecutiv și rupe eficient ritmul Simonei Halep, cu o serie de scurte. 

Simona Halep - Ons Jabeur 2-2. Tunisianca restabilește imediat egalitatea, la finalul unui game în care serva Simonei Halep nu a fost la cel mai înalt nivel. 

Simona Halep - Ons Jabeur 2-1. Se întâmplă foarte rar ca meciul să nu se încline în favoarea Simonei Halep, atunci când sportiva din țara noastră inițiază atacuri insistente și rezistă eroic în defensivă. Prim break reușit de Halep în meci. 

Simona Halep - Ons Jabeur 1-1. Simona Halep răspunde cu un hold, în care a pierdut doar două puncte.

Simona Halep - Ons Jabeur 0-1. Game la 15 pentru tunisiancă. 


Victoria, scor 6-4, 6-4, obținută de Simona Halep în optimile turneului WTA 1000 de la Madrid, în defavoarea americancei Cori Gauff a fost semnată mai puțin categoric decât precedentele succese, cu Shuai Zhang și Paula Badosa.

Viitoare adversară a româncei este Ons Jabeur. Sportiva din Tunisia a trecut în faza optimilor de campioana olimpică, elvețianca Belinda Bencic, scor 6-2, 3-6, 6-2.

Meci de deschidere pentru Simona Halep

Partida din sferturile de finală a fost programată miercuri, 04 mai, de la ora 13:00. Câștigătoarea duelului se va confrunta pentru un loc în finală cu învingătoarea din partida Ekaterina Alexandrova și Amanda Anisimova. 

Ce a declarat Halep despre meciul cu Jabeur

"Va fi un meci total diferit… La Dubai a fost destul de dificil, deoarece tot publicul era cu ea. Uneori, îmi trag energia din spectatori, cum a fost aici cu Paula Badosa, aşa că nu îmi bat capul cu asta. Ador energia care o simţi pe teren şi iubesc atmosfera. E mai bine să ai oameni în tribune decât să fie goale, aşa că va fi în ordine.

Este diferită. Este o persoană grozavă, în primul rând, pentru că ne înţelegem foarte bine. E întotdeauna plăcut să vorbeşti cu ea. Însă de fiecare dată când suntem pe teren e o mare luptă, o bătălie. Mă aştept la una şi în turul următor. Însă, sunt aici pentru a da totul, cum am spus în fiecare zi. Mă simt bine pe teren, simt jocul şi aştept cu nerăbdare să joc şi să lupt pentru victorie", a declarat Simona Halep, citat de WTA.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!