„E cel mai important meci din istoria tenisului”. Wilander, declarație puternică despre episodul 59 al rivalității Nadal - Djokovic

Mats Wilander Roland Garros Nadal Djokovic sferturi Roland Garros Rafael Nadal Novak Djokovic live text Rafael Nadal Novak Djokovic Roland Garros 2022 Roland Garros 2022 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 31 Mai 2022, 08:12
Data actualizarii: Marti 31 Mai 2022, 08:26

Mats Wilander crede că sfertul de finală Nadal - Djokovic de la Roland Garros 2022 este cel mai important meci din istoria tenisului. 

Triplu campion la Roland Garros, în 1982, 1985 și 1988, Mats Wilander apreciază sfertul de finală al ediției 2022, dintre Rafael Nadal și Novak Djokovic drept „cel mai important meci din istoria tenisului.”

Fostul mare tenismen suedez, de 7 ori câștigător în turneele de mare șlem consideră că, la fel ca în ediția anterioară, învingătorul acestei partide va sfârși prin a câștiga trofeul. Partida are, în consecință, o greutate exponențială în clasamentul titlurilor de mare șlem cucerite all-time, condus de Nadal momentan, cu 21, față de Djokovic și Federer, cu câte 20. 

Rafael Nadal - Novak Djokovic 7-2, în meciurile jucate la Roland Garros 

„Sunt incredibil de încântat pentru meciul ăsta. Îmi amintesc că au jucat în semifinale, anul trecut. Am spus atunci că e, poate, cel mai important meci din istorie, pentru că învingătorul probabil va câștiga turneul.

O spun din nou. Trebuie să ne bucurăm de acest moment, întrucât nu știm de câte ori îi vom mai vedea jucând la Roland Garros. Cerem mult din partea lor, dar e o oportunitate grozavă de a ne bucura de acești jucători măreți. Sper să prind un loc pe stadion,” a spus Mats Wilander, potrivit Tennis Head, înaintea marelui meci din sferturile de finală ale Roland Garros. 

Novak Djokovic a câștigat 2 din cele mai recente 3 întâlniri directe cu Rafael Nadal, pe zgura pariziană, fiind singurul tenismen din istorie care l-a învins pe Nadal de două ori la Roland Garros.

Doar Robin Soderling și Novak Djokovic au obținut victorii în defavoarea „Regelui Zgurii” la Paris, dar Djokovic se poate baza, la nivel psihologic, pe reușita din semifinala ediției precedente, când l-a depășit în 4 seturi pe Nadal, scor 3-6, 6-3, 7-6, 6-2, dar și pe succesul din sferturile ediției 2015, când a devenit unicul tenismen care îl bate pe Nadal în minim de seturi în turneul de mare șlem de la Paris

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!