Tenis

Mats Wilander, declarația momentului: „Asta arată lumii cine este, de fapt, Novak Djokovic.” 

Mats Wilander este de acord cu rămânerea lui Novak Djokovic în Australia.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 09 Ianuarie 2022, 09:43
Data actualizarii: Duminica 09 Ianuarie 2022, 09:48

Mats Wilander s-a declarat impresionat de spiritul de luptă arătat de Novak Djokovic nu doar pe terenul de joc, ci și în afara sa. Fostul tenismen a declarat că situația în care liderul ATP a ajuns este stranie, dar, indiferent de răspunsul final, Wilander își închipuie o finală a Openului Australian fără Novak Djokovic ori Rafael Nadal. 

"Situația aceasta cu Novak Djokovic este foarte ciudată. Sunt convins că Novak a plecat spre Australia cu toate documentele de care avea nevoie, sunt sigur că Novak credea că va intra fără probleme în Australia. Dintr-odată ajunge acolo și nu e lăsat. 

Sincer să fiu cred că se creează reguli pe măsură ce ne apropiem de startul turneului. Îmi pare rău pentru Novak, îmi pare rău pentru turneu și pentru prim-ministrul australian pentru că trebuie să ia o decizie.

Îmi place că Novak a rămas acolo, că se luptă la tribunal pentru șansa de a juca tenis. Asta arată lumii cine este de fapt Novak Djokovic. Își dorește să joace la Australian Open. Putea să se întoarcă imediat acasă și să spună că Australia i-a dat undă verde să vină în țară, iar apoi că nu i-au mai dat voie. Singura care ar fi arătat rău ar fi fost Australia. Dacă iese de acolo fără să joace, cred că toată lumea ar trebui să se ferească. El a demonstrat de fiecare dată că revine mai puternic din orice luptă care pare pierdută", a afirmat Mats Wilander pentru Eurosport.

Mats Wilander: „Sunt șanse foarte mari să avem o finală fără Djokovic și Nadal.” 

"Cred că toți participanții la Australian Open vor ca Novak Djokovic să joace. Anul trecut a fost foarte aproape să câștige acel Calendar Grand Slam și a fost destul de ușor învins la US Open de Medvedev. Novak a avut un an 2021 incredibil, dar cred că ceilalți jucători se simt foarte aproape, cred că au 50-50% șanse. 

Cred că sunt șanse foarte mari să avem o finală fără Djokovic și Nadal. În afară de Medvedev, Zverev și Tsitsipas, mă gândesc că Felix Auger-Aliassime poate ajunge într-o finală de Grand Slam, Denis Shapovalov de asemenea, poate și Hubert Hukacz,” a adăugat fostul mare tenismen, prefațând Openul Australian 2022. 

Modifică setările cookies