„Dacă joc din nou seara, e nedrept!” Certuri și tensiuni la Paris, pe tema orei de start a capului de afiș, Nadal - Djokovic: când se joacă

Rafael Nadal Novak Djokovic Roland Garros 2022 Carlos Alcaraz Nadal Djokovic sferturi Roland Garros Roland Garros 2022 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 30 Mai 2022, 15:00
Data actualizarii: Luni 30 Mai 2022, 15:05

Ora târzie de start a meciului Rafael Nadal - Novak Djokovic îl favorizează pe tenismenul sârb, care a obținut victoria din semifinalele RG 21 în condiții similare de joc. 

Rafael Nadal - Novak Djokovic, marți, 31 mai, ora 21:45 

Blockbuster-ul din sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, ediția 2022, duelul dintre Rafael Nadal (35 de ani, 5 ATP) și Novak Djokovic (35 de ani, 1 ATP) a adus multă discuție pe tema orei de start. Cunoscut pentru înclinația sa către a juca în timpul zilei la Paris, Nadal și-a exprimat clar preferința de a nu juca seara, în condițiile în care condițiile însorite îi conferă condiții de joc favorabile tenisului său.

O zgură uscată, combinată cu o căldură mai mare îl ajută pe Rafael Nadal să dobândească și mai mult impact în loviturile sale cu top-spin, ale căror sărituri și înălțimi ating cote mai mari în timpul zilei, în raport cu un meci jucat seara. Djokovic l-a învins pe Nadal, într-un meci început după ora 17:00, ora locală, în semifinalele Roland Garros 2021, scor 3-6, 6-3, 7-6, 6-2. 

15,000 de spectatori vor asista la meciul Nadal - Djokovic

De partea opusă, Novak Djokovic, la fel ca Felix Auger-Aliassime, în optimi, este avantajat de o programare mai târzie a meciului, în condițiile în care mingile vor deveni mai grele, pe fondul umidității sporite, săriturile acestora, mai neînsemnate, iar condițiile vor semăna mai mult cu cele de zgură indoor. 

„Nu îmi plac sesiunile de seară pe zgură. Nu îmi place să joc pe zgură seara, pentru că umiditatea este mai mare, mingea, mai lentă, iar condițiile sunt foarte grele atunci când e frig. Cred că e o mare diferență între tenisul jucat pe zgură ziua și cel jucat seara,” a punctat Rafael Nadal, pe această temă. 

Rafael Nadal: „E o mare diferență între tenisul jucat pe zgură ziua și cel jucat seara.”

În toată această poveste, joacă un rol și Carlos Alcaraz - revelația sezonului în ATP - care a jucat deja două meciuri în sesiunea de seară și a afirmat că nu consideră dreaptă o a treia programare târzie în contul său. 

„Nu ar fi drept. Am jucat deja de două ori seara. E miezul nopții și încă am multe lucruri de făcut: să mănânc cina, fizioterapia... după care nu dormi bine, pentru că încă dispui de adrenalina resimțită în meci,” a declarat Carlos Alcaraz, sperând la o programare mai devreme, în ziua de marți, 31 mai. 

„Ca jucători de top, avem cerințe, dar ele nu sunt întotdeauna acceptate. Directorul turneului, împreună cu posturile TV care transmit decid, la sfârșit, cine și când joacă. Televiziunile stabilesc dacă meciul tău ar trebui să se joace ziua sau seara,” a punctat Novak Djokovic. 

Programul zilei de marți, 31 mai, la Roland Garros 2022

  • 13:00 - Leylah Fernandez - Martina Trevisan
  • după 14:30 - Cori Gauff - Sloane Stephens
  • după 16:00 - Alexander Zverev - Carlos Alcaraz
  • Nu înainte de 21:45 - Novak Djokovic - Rafael Nadal

În cele din urmă, decizia mult discutată a organizatorilor francezi s-a conformat așteptărilor impuse de audiența maximă pe care canalele de televiziune o pot acumula pentru meciul Nadal - Djokovic, și anume s-a soldat cu o programare târzie.

Astfel, Nadal și Djokovic vor juca marți, 31 mai, după ora 21:45, ora României, în ultimul meci al zilei pe Arena Philippe-Chatrier, care poate strânge peste 15,000 de persoane la această partidă. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!