Iga Swiatek Cori Gauff finala Roland Garros 2022 Cori Gauff declaratie Iga Swiatek Polonia Roland Garros 2022 Tenis

Cori Gauff dezvăluie cum se comportă Iga Swiatek în afara terenului: „Mai rar vezi așa ceva”

Cori Gauff este plăcut impresionată de comportamentul Igăi Swiatek atât în teren, cât și în afara lui. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 03 Iunie 2022, 09:15
Data actualizarii: Vineri 03 Iunie 2022, 09:16

Cori Gauff (18 ani, 23 WTA) a avut doar cuvinte de laudă pentru adversara pe care o va înfrunta în finala Roland Garros 2022, jucătoarea momentului în circuitul WTA, Iga Swiatek (21 de ani, 1 WTA).

Despre liderul ierarhiei mondiale, care a ajuns la 34 de succese consecutive - incluzând și succesele din barajul de Cupa Bille Jean King, cu România - sportiva americană a spus că se comportă extraordinar și în afara terenului.

Iga Swiatek: „Principala mea sursă de inspirație este Rafael Nadal. Rămâne mereu umil.” 

„O știu pe Iga de când era clasată mult mai slab. Acum e numărul 1 în lume, dar nimic nu s-a schimbat la ea, exceptând tenisul. În spatele scenei, e la fel de drăguță cum o vedeți în conferințele de presă la care participă. 

Cred că e foarte important și rar să vezi așa ceva. Sunt foarte fericită să joc cu ea, mereu mi-am dorit să o întâlnesc într-o finală. Știam că la un moment dat va veni și clipa asta, având în vedere cum ne-am dezvoltat amândouă,” a ținut să precizeze Cori Gauff, vorbind despre următoarea sa oponentă.

Mare fană a lui Rafael Nadal, Iga Swiatek se află la a doua finală de Grand Slam a carierei: în 2020, jucătoarea poloneză a învins-o pe americanca Sofia Kenin, în ultimul act la Paris, în timp ce „Coco” Gauff va debuta sâmbătă, 4 iunie, în această fază competițională a turneelor de mare șlem. 

Finala Roland Garros 2022, Iga Swiatek - Cori Gauff se joacă sâmbătă, după ora 16:00 și va fi transmisă live text pe www.sport.ro. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!