FOTO Iga Swiatek, pe coperta revistei Forbes: câți bani a câștigat jucătoarea de tenis poloneză în „sezonul perfect”

Iga Swiatek Forbes Iga Swiatek Polonia Numar 1 WTA Tenis WTA Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 09 Decembrie 2022, 11:30
Data actualizarii: Vineri 09 Decembrie 2022, 11:35

Iga Swiatek a fost plasată pe coperta revistei Forbes în Polonia, la finalul unui sezon care a tăiat răsuflarea circuitului WTA. 

Iga Swiatek (21 de ani, 1 WTA) a dominat cu autoritate sezonul în circuitul WTA, după momentul retragerii surprinzătoare a australiencei Ashleigh Barty

Sportiva poloneză a semnat un sezon de vis, câștigând turneele WTA 1000 de la Doha, Indian Wells, Miami și Roma, precum și titlurile de mare șlem puse în jos la Roland Garros și US Open.

Iga Swiatek a câștigat 9,8 milioane de dolari americani din tenis, în sezonul 2022

În plus, Swiatek și-a adjudecat victoria supremă inclusiv la Stuttgart și San Diego, ajungând la un număr imrpesionant de 8 titluri WTA cucerite doar în stagiunea 2022. 

Pentru toate aceste performanțe, Iga Swiatek a acumulat suma totală de $9,875,525 exclusiv prin rezultatele obținute pe terenul de joc. Cu această ocazie, Forbes Polonia a omagiat-o pe tânăra jucătoare, plasând-o pe coperta revistei Forbes Women.

Spre comparație, Carlos Alcaraz conduce ierarhia financiară a tenisului masculin în 2022, cu $10,102,330, depășindu-i inclusiv pe Novak Djokovic și Rafael Nadal. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!