Mats Wilander, mesaj pentru Iga Swiatek după calificarea în finala de la Roland Garros: „Parcă am asistat la un meci de-ale Simonei Halep” 

Iga Swiatek Mats Wilander Roland Garros Tenis
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 03 Iunie 2022, 08:00
Data actualizarii: Vineri 03 Iunie 2022, 08:02

Iga Swiatek (21 ani, 1 WTA) a trecut de Daria Kasatkina (25 ani, 20 WTA) în semifinale la Roland Garros, 6-2, 6-1. 

Tenismena poloneză a avut nevoie de doar o oră și șase minute pentru a-și asigura prezența în finala de la Roland Garros. Swiatek a pierdut doar trei game-uri în meciul cu rusoaica și a ajuns la al cincilea meci din șase câștigate în două seturi la Roland Garros. 

Mai mult decât atât, poloneza a ajuns la a 34-a victorie consecutivă, iar în cazul în care va câștiga turneul, va reuși să egaleze recordul all-time de victorii succesive în circuit, care în prezent este deținut de Venus Williams. 35 de victorii consecutive a reușit tenismena americană. 

Liderul WTA se va duela în finală împotriva jucătoarei din Statele Unite, Cori Gauff (18 ani, 23 WTA), care s-a calificat după ce a învins-o, în două seturi, pe Martina Trevisan (28 ani, 59 WTA), 6-3, 6-1. 

Mats Wilander a asociat meciul Igăi Swiatek cu unul de-ale Simonei Halep 

Mats Wilander (57 ani), fost lider ATP, a fost prezent la meciul dintre Swiatek și Kasatkina, remarcând un aspect interesant. Fostul tenismen a dorit să evidențieze susținerea incredibilă de care a avut parte poloneza din tribune, făcând o paralelă între atmosfera din semifinala de joi seară și atmosfera de la meciurile Simonei Halep (30 ani, 19 WTA)

„Am văzut că ai fost susținută frenetic din tribune, de parcă am fi asistat la un meci de-ale Simonei Halep. Cum e să fii susținută așa”, a întrebat-o Wilander pe Swiatek. 

"Mă bucur că fanii sunt alături de mine și îmi dau energie", a fost răspunsul polonezei conform Eurosport

Finala de la Roland Garros reprezintă a treia întâlnire în circuit pentru Iga Swiatek și Cori Gauff. Liderul WTA s-a impus în ambele întâlniri precedente, la Roma în 2021 și la Miami în 2022. Tenismena americană nu a reușit să câștige niciun set, până în prezent, în fața polonezei. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!