Cori Gauff (18 ani) a învins-o pe Kaia Kanepi (36 de ani), în duelul generațiilor la Roland Garros

Roland Garros 2022 Cori Gauff Roland Garros Kaia Kanepi Roland Garros Tenis WTA Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 28 Mai 2022, 20:15
Data actualizarii: Sambata 28 Mai 2022, 20:51

Meci deosebit în turul 3 al competiției de la Roland Garros, între Cori Gauff (18 ani) și cea mai experimentată jucătoare de pe tablou, Kaia Kanepi (36 de ani). 

Cori Gauff (18 ani, 23 WTA) nu își oprește ascensiunea rapidă și hotărâtă către primele locuri ale clasamentului mondial. Fostă ocupantă a locului 15, sportiva americană s-a calificat în optimi la Roland Garros, apropiindu-se la doar un pas de egalarea performanței din 2021. 

Adversara învinsă din turul 3 de către Cori Gauff a fost Kaia Kanepi (36 de ani, 46 WTA), din Estonia, o tenismenă cu 18 ani mai în vârstă. 

Kaia Kanepi a jucat în 2022 primul sfert de finală într-un Grand Slam din carieră, la AO 22

Partida s-a încheiat cu scorul 6-3, 6-4, după 83 de minute de joc, în care Gauff a adunat mai puține winnere - 20, față de cele 22 reușite de estonă - dar a greșit neforțat de 13 ori, în raport cu cele 29 de greșeli necauzate, comise de Kanepi. 

Roland Garros 2022 a fost un nou turneu de mare șlem în care Kaia Kanepi și-a confirmat statutul de „sperietoare” a favoritelor, reușind să o elimine, încă din runda inaugurală, pe Garbine Muguruza, scor 2-6, 6-3, 6-4. 

Proaspăt absolventă a liceului, Cori Gauff a schimbat tradiția și a mâncat salată de fructe, în timpul meciului cu Kanepi

Dacă majoritatea tenismenilor optează pentru geluri energetice, banane sau lichide cu electroliți, Cori Gauff a demonstrat că este o non-conformistă, în meciul cu Kaia Kanepi, alegând să își deschidă o salată cu fructe.

Tânăra jucătoare din SUA și-a deschis o caserolă și a început să savureze salata, rămânând în același timp conectată 100% la miza partidei. Alegerea s-a dovedit inspirată, Gauff avansând în minim de seturi, în optimile de finală, unde o va întâlni pe belgianca Elise Mertens. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!