EXCLUSIV Cine e sportiva care a stat în sala de forță a FCSB mai mult decât echipa lui Toni Petrea

Jaqueline Cristian accidentare FCSB ovidiu kurti Tenis Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 16 Iunie 2022, 08:35
Data actualizarii: Vineri 17 Iunie 2022, 10:41

Clubul lui Gigi Becali și kinetoterapeutul Ovidiu Kurti ajută una dintre cele mai bune tenismene din România să-și reintre în formă, după o accidentare gravă. 

Jaqueline Cristian (24 ani) s-a accidentat grav la genunchi, în turul secund turneului de la Doha, în februarie 2022. Cu șanse bune să intre în top 50 WTA, sportiva din București a trecut printr-o operație dificilă, o recuperare anevoiasă și vrea să se întoarcă pe teren la ediția din acest an a US Open (29 august - 11 septembrie). Tenismena se recuperează împreună cu fotbaliștii FCSB și kinetoterapeutul Ovidiu Kurti, în sala de forță a clubului de la Berceni.  

"Eu mă recuperez la FCSB, cu kinetoterapeutul Ovidiu Kurti. El a fost alături de mine încă de la primii pași și mi-a dat încredere. Mi-a scos din cap frica de a pune piciorul în pământ. Mai glumesc că fac echipă feminină, dar nu m-am uitat niciodată la fotbal. Până să ajung la FCSB, nu cred că știam vreo cinci fotbaliști. Nu am fost niciodată pe stadion la un meci de fotbal și nu știam fotbaliștii de la FCSB. Ne-am cunoscut acolo, pentru că nici ei nu cred că mă cunoșteau pe mine. 

Lucram în aceeși sală cu echipa. Toată lumea a fost foarte drăguță cu mine și au avut grijă de mine acolo, să am toate condițiile, să fie bine. Au condiții foarte bune și de aceea se duc sportivii acolo la recuperare. Ovidiu m-a ajutat foarte mult, băieții au fost înțelegători. Țipam prin sală 'Ovidiu, ce exercițiu mai avem?' și m-au suportat în casa lor, acolo. E o experiență, pentru că o să lucrez cu el până la US Open. Simt că merge bine și o să fac recuperarea completă cu el. 

De la săptămână la săptămână mă simt din ce în ce mai stabilă. Am avut săptămâni în care am avut antrenamente în fiecare zi, mergeam de șapte zile pe săptămână la cantonamentul FCSB. Acum am redus la șase zile pe săptămână, pentru că antrenamentele au devenit mai grele și am început și tenisul. În mod normal, încep cu tenisul, ca să fiu mai fresh la tenis, apoi merg acasă, mă spăl, mă schimb și mănânc ceva și mă duc la sală. Acolo fac exercițiile de recuperare cu Ovidiu Kurti

Echipa a avut pauză, se reunesc zilele acestea. Nu știu pentru ce se pregătesc, cupe europene sau așa ceva. Oricum, le urez succes și le mulțumesc pentru ajutorul dat într-un moment greu. Nu pot să spun că m-am împrietenit cu vreunul dintre ei, în mod special, toți au fost drăguți cu mine. 

Cred că sunt două sporturi total diferite, două mentalități total diferite, două metode de pregătire diferite. De exemplu, am constatat că la ei antrenamentul de dimineață durează maxim o oră și jumătate, iar la mine numai încălzirea durează o oră. La mine, încălzirea e o oră, apoi tenisul - două ore, apoi recuperarea - alte câteva ore. Partea de sus e mai antrenată la noi decât la ei, la fotbal se antrenează mult picioarele. Nu m-a provocat nimeni la un meci de tenis, nici eu pe ei la unul de fotbal. Nici nu puteam, fiind accidentată", a declarat Jaqueline Cristian pentru Sport.ro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!