În plină ascensiune, Jaqueline Cristian s-a operat la genunchi. Cât timp va lipsi și ajutorul incredibil acordat de antrenorul francez

Jaqueline Cristian Jaqueline Cristian accidentare Tenis WTA Romania Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Februarie 2022, 09:30
Data actualizarii: Luni 28 Februarie 2022, 09:36

Jaqueline Cristian a anunțat că s-a operat la genunchiul drept, urmând să intre într-o perioadă de recuperare. 

Retrasă la scorul de 6-2, 2-2 în meciul jucat în compania Dariei Kasatkina în turul secund al competiției WTA 1000 de la Doha, Jaqueline Cristian a fost nevoită să se opereze la genunchiul drept. 

Sportiva din România (23 de ani, 65 WTA) a confirmat că intervenția chirurgicală făcută în țară s-a derulat conform planului și i-a asigurat pe susținători că această perioadă de recuperare, care urmează, o va face și mai puternică, în viitor. 

Jaqueline Cristian: „Sunt sigură că toată perioada asta mă va face mai puternică.”

„Vă mulțumesc foarte mult pentru mesaje și suport!!! Operația a decurs foarte bine, mulțumită domnului doctor Ion Codorean, iar acum urmează perioada de recuperare, care este la fel de importantă ca operația!

Fac tot ce trebuie pentru a reveni cât mai repede și sunt sigură că toată perioada asta mă va face mai puternică”, a scris Jaqueline Cristian, pe Instagram.

Thomas Drouet: „Doare, nu e drept, dar știu că ești curajoasă și vei reveni mai puternică. Voi fi de partea ta, să te ajut.”

Accidentarea suferită de Jaqueline Cristian a avut o sincronizare extrem de nefericită, la doar o zi după ce sportiva din România a reușit prima victorie a carierei împotriva unei jucătoare de top 20 WTA. În runda inaugurală a întrecerii WTA 1000 de la Doha, Cristian a învins-o în minim de seturi, 6-4, 6-3, pe Elena Rybakina (20 WTA) și era pe cale să confirme succesul, conducând-o pe Daria Kasatkina (28 WTA) cu 1-0 la seturi.  

Jaqueline Cristian este așteptată să lipsească din circuitul WTA cel puțin până în luna aprilie, retrăgându-se de pe lista jucătoarelor înscrise la turneele nord-americane de la Indian Wells și Miami din martie. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JAC (@jaqueline_cristian)

Cum s-a accidentat Jaqueline Cristian la Doha

România s-a accidentat în timp ce se retrăgea pentru a returna o minge, la scorul de 6-2, 2-2. Mișcarea s-a soldat cu o accidentare la genunchiul drept, inițial tratată de trainer cu un bandaj și o pastilă calmantă. 

Cristian s-a întors pe teren, dar nu a mai putut continua partida nici măcar timp de un schimb de mingi, având nevoie de ajutorul organizatorilor pentru a putea părăsi suprafața de joc, prin intermediul unui scaun cu rotile.

„Doare, nu e drept, dar știu că ești curajoasă și vei reveni mai puternică. Voi fi de partea ta, să te ajut,” a scris pe Instagram Thomas Drouet, antrenorul francez al Jaquelinei Cristian. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!