GALERIE FOTO Bucureștiul va avea încă 3 arene moderne! Anunțul făcut de primarul Nicușor Dan

nicusor dan Bucuresti Patinoarul Mihai Flamaropol Sporturi Patinoarul Mihai Flamaropol / Foto Facebook PMB
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 12 Februarie 2024, 08:08
Data actualizarii: Luni 12 Februarie 2024, 08:13

Primarul Capitalei, Nicușor Dan (54 de ani), a prezentat propunerea de buget pentru anul 2024.

Edilul anunță că în București vor apărea trei noi arene moderne: patinoarul olimpic Mihai Flamaropol și două săli de sport. Atât patinoarul, cât și una dintre sălile de sport, se vor afla foarte aproape de cel mai mare stadion al țării, Arena Națională.

  • Patinoarul Mihai Flamaropol / Foto Facebook PMB

Se reiau lucrările la patinoarul Flamaropol

Primarul Bucureștiului a vorbit, duminică, despre următoarele investiții care vizează infrastructura sportivă: "Vom începe lucrările la Flamaropol, avem bani puși dintr-un împrumut deja contractat. Mai avem documentația pentru două săli de sport.

Una în zona Arena Națională și una în zona Pantelimon, pe o fostă bază sportivă pe care Municipiul București o are", a spus Nicușor Dan, într-o conferință de presă.

Bugetul Capitalei a fost pus în dezbatere la finalul acestei săptămâni și este evaluat la 6,5 miliarde de lei.

Pentru finalizarea patinoarului Mihai Flamaropol, Primăria Capitalei va aloca încă 46 de milioane de euro. Construcția a fost finalizată în proporție de doar 26%, lucrări pentru care Primăria a plătit deja 6 milioane de euro.

Vestea bună este că șantierul actual poate fi continuat. Lucrările se vor relua în acest an, iar patinoarul va fi inaugurat după cel mult doi ani.

În ceea ce privește sălile de sport despre care vorbește primarul, e greu de spus când ar putea începe lucrările. Deocamdată se lucrează la documentație, așadar sunt șanse mici ca lucrările se înceapă până la finalul anului. În acest an se vor face lucrări de reabilitare și la Sala Polivalentă.

"Berceni Arena", aproape de inaugurare

Până când proiectele anunțate de Nicușor Dan vor fi gata, Bucureștiul va beneficia de un patinoar modern în Sectorul 4.

"Berceni Arena" va deveni primul nou patinoar construit în București în ultimii 70 de ani. Construcția va fi gata în acest an și va avea o capacitate de 800 de locuri.

Arena olimpică se află în zona Apărătorii Patriei, aproape de stația de metrou. Suprafața patinoarului va fi de 6.500 mp.

Lucrările la celebrul patinoar Mihai Flamaropol au fost oprite complet în 12 septembrie 2019.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!