Romania Arena Nationala Europa League FRF nicusor dan Europa League

România candidează pentru o nouă finală Europa League la București! Anunțul lui Nicușor Dan

România ar putea găzdui din nou finala Europa League, fie la ediția din 2026, fie la cea din 2027.
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 25 Octombrie 2023, 11:47
Data actualizarii: Miercuri 25 Octombrie 2023, 11:46

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat că a semnat angajamentul pentru depunarea candidaturii în vederea organizării finalei Europa League din 2026 sau 2027. Meciul de gală va avea loc pe Arena Națională dacă România va avea câștig de cauză în fața Germaniei, Turciei și Scoției, alte țări care și-au depus candidatura.

România candidează pentru o nouă finală Europa League la București! Anunțul lui Nicușor Dan

Anunțul referitor la intenția de a găzdui din nou finala Europa League la București fusese făcut încă din iulie de FRF.

"Am semnat angajamentul pentru depunerea candidaturii în vederea organizării finalei UEFA Europa League 2026 sau 2027. Calendarul este unul strâns, iar termenul pentru depunerea candidaturii ca oraș organizator este 15 noiembrie. 

Alte 3 țări candidează pentru organizarea evenimentelor: Germania, Turcia și Scoția. După deliberările UEFA, orașele care vor găzdui cele două finale vor fi anunțate în mai 2024. 

Sunt încrezător că la fel ca în cazul celorlalte evenimente sportive găzduite de București, vom reuși să creăm iubitorilor de fotbal o experiență plăcută. Ar fi o onoare pentru Capitală să găzduiască un asemenea eveniment care va îmbunătăți imaginea orașului și va atrage turiști.

Primăria Capitalei are în desfășurare un protocol cu Federația Română de Fotbal și UEFA prin care își asumă să îndeplinească aspectele de organizare cu caracter general solicitate de UEFA, printre acestea regăsindu-se demararea anumitor investiții pentru a aduce la zi anumite elemente ale Arenei Naționale, dar și elaborarea planului de mobilitate dedicat evenimentului și încheierea protocoalelor necesare", a transmis Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Arena Națională din București a mai găzduit finala Europa League din 2012, când Atletico Madrid a învins Athletic Bilbao, scor 3-0.

Pentru următorii doi ani, orașele care vor găzdui ultimului act al Europa League se cunosc deja, iar acestea sunt Dublin (Irlanda / 2024) și Bilbao (Spania / 2025). 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!