Liga 1

Noi detalii despre omul de afaceri care a intermediat vanzarea lui Dinamo! Care este legatura dintre el si membrii programului DDB

In ultimele zile, in spatiul public s-a rostit foarte mult numele lui Toma Sapasu.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 17 Noiembrie 2020, 13:53
Data actualizarii: Marti 17 Noiembrie 2020, 14:08

In varsta de 60 de ani, Sapasu este un om de afaceri cu legaturi in Spania, care sustine ca a intermediat vanzarea clubului Dinamo catre Pablo Cortacero. Mai mult decat atat, acesta a declarat pentru ProSport ca, dupa ce si-a dat seama ca proiectul lui Cortacero este o farsa, a gasit un alt fond de investitii care sa preia clubul, insa actuala conducere ar fi refuzat.

Gazeta Sporturilor prezinta o posibila legatura intre acest Sapasu si Andrei Gerea, membru cu functie de conducere in programul DDB si fost ministru al Economiei, dar si al Energiei. 

Sursa citata noteaza ca Sapasu a infiintat in 2012, alaturi de 3 spanioli si un cetatean roman de origine greaca, o societate comerciala, care doi ani mai tarziu a devenit inactiva din punct de vedere fiscal. Jurnalistii Gazetei Sporturilor au dezvaluit ca romanul de origine greaca, Ioannis Sofianos, a devenit ulterior consilierul personal al ministrului Energiei de la acea vreme, Andrei Gerea.

Intrebat despre legatura sa cu acest Sofianos, Toma Sapasu a recunoscut ca a avut o colaborare cu acesta: "Da, e o firma cu care venisem sa luam proiecte in constructii. Am iesit din firma. Nu stiu cine e Sofianos… Aaaa, mi-am amintit. Era un grec, era angajat. Avea actiuni?! Eu stiu ca era angajat".

De asemenea, contactat in legatura cu acest subiect, Sofianos a explicat ca a colaborat cu Sapasu in trecut si ca au ramas prieteni din acel moment.

Intrebat despre legatura dintre Sapasu si Sofianos, Andrei Gerea a spus tot pentru Gazeta Sporturilor ca aceasta este o simpla coincidenta si nu cunoastea dinainte pe nimeni implicat in acest proiect spaniol de la Dinamo.

CITESTE SI

Modifică setările cookies