Unde a ajuns să antreneze tehnicianul spaniol pe care Pablo Cortacero l-a vrut la Dinamo

Paco Jemez Dinamo Pablo Cortacero Fotbal extern
Ionuț Axinescu
Data publicarii: Vineri 12 Mai 2023, 08:59
Data actualizarii: Vineri 12 Mai 2023, 08:49

Antrenorul spaniol a ales o destinație exotică și impresionează acolo.

În toamna lui 2020, Pablo Cortacero a vrut să-l aducă pe banca lui Dinamo pe spaniolul Paco Jémez. Un antrenor apreciat în Spania, mai ales datorită modului ofensiv în care joacă echipele sale, Jémez era văzut drept soluția ideală în cazul înlocuirii lui Cosmin Contra.

În cele din urmă, Paco Jémez nu a ajuns în Ștefan cel Mare și nici în Mexic, unde a fost în discuții să preia o echipă din prima ligă. Tehnicianul născut la Las Palmas nu a mai antrenat până în decembrie 2021, când a preluat-o pe Ibiza, în Segunda División.

Paco Jémez, antrenorul dorit de Cortacero la Dinamo, a ajuns în Iran

În primăvara lui 2022, Jémez a rămas din nou liber, după ce Ibiza nu i-a prelungit angajamentul, în ciuda faptului că antrenorul a salvat-o de la retrogradare. 

În decembrie 2022, Paco Jémez a ajuns în Iran, unde a semnat cu echipa Tractor Sazi, din prima ligă! Antrenorul dorit de Cortacero în România a preluat formația iraniană când era pe locul șapte în clasament și a dus-o până pe poziția a patra, cu două etape înainte de final.

Cei de la Tractor Sazi i-au prelungit contractul până în 2026, iar Jémez a fost chiar propus pentru funcția de selecționer al naționalei Iranului, după plecarea lui Carlos Queiroz. În cele din urmă nu a primit postul, ocupat de localnicul Amir Ghalenoei.

  • Alcalá, Córdoba, Cartagena, Las Palmas, Rayo Vallecano, Granada și Ibiza sunt echipele pregătite de Jémez în Spania.
  • În afara Spaniei, Paco Jémez a mai antrenat în Mexic, la Cruz Azul, între 2016 și 2017.

Paco Jémez, acuzat recent că și-ar fi bătut propriul jucător

În ciuda succeselor de la Tractor Sazi, tehnicianul Paco Jémez a fost recent implicat și într-o controversă cu unul dintre jucătorii săi. Mijlocașul portughez Ricardo Alves a acuzat că antrenorul său a vrut să-l bată!

„Am fost în afara lotului pentru că antrenorul meu, Paco Jémez, a încercat să mă agreseze fizic, pe 28 martie. Din ce știu, clubul va lua măsuri conforme cu codul de disciplină față de acest comportament inacceptabil”, a scris portughezul, pe contul său de Instagram.

În cele din urmă, cei doi s-au împăcat și Alves a revenit în echipă. „A fost doar o neînțelegere și acum totul s-a rezolvat. Suntem uniți, suntem ca o familie”, a anunțat el, tot pe Instagram.

  • 190 de meciuri în La Liga a antrenat până acum Paco Jémez.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!