Fotbal extern

Cea mai TARE schimbare de profesie! :) De la handbal a plecat in nationala mare de fotbal! Cum a fost posibil 

Feroezul Hilmar Jakobsen (23 de ani) a fost subiectul uneia dintre cele mai tari povesti din ultima perioada. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 17 Noiembrie 2020, 13:28
Data actualizarii: Marti 17 Noiembrie 2020, 16:33

La doar 17 ani, medicii l-au trimis sa se opereze si i-au interzis sa mai practice fotbalul. Ei l-au sfatuit sa se reorienteze pe handbal in cazul in care va mai dori sa mai presteze sport de performanta. 

Asta a si facut, jucatorul urmand sa evolueze la cea mai titrata echipa din Feroe. Handbalistul a declarat ca nici macar nu se mai gandea vreodata ca va mai reveni in fotbal, dar pandemia a reusit "miracolul". 

Dupa ce campionatul de handbal s-a oprit din cauza situatiei cu coronavirusul, Jakobsen a mers la echipa a doua de fotbal a celor de la Torshavn pentru a-si mentine forma fizica si a se antrena. 

La un amical cu prima echipa, Jakobsen a reusit sa marcheze doua goluri din postura de atacant central, iar antrenorul primei echipe a ramas impresionat de prestatia acestuia, luandu-l la lotul mare. 

Daca la handbal, Jakobsen era dreptaci, la fotbal acesta loveste mingea cu piciorul stang. Mai mult, el chiar a ajuns la prima reprezentativa a Insulelor Feroe, evoluand contra nationalei Lituaniei (pe care cu cateva luni in urma o infruntase la handbal) si in meciul din Liga Natiunilor contra Letoniei. 

Atacantul are doar 23 de ani si a marcat deja 17 goluri in 12 meciuri pentru Torshavn. 

CITESTE SI

Modifică setările cookies