stadion Dinamo Dinamo groapa modernizare stadion stefan cel mare Fotbal intern

GALERIE FOTO Stadionul Dinamo a ajuns o ruină! Imagini dureroase pentru fanii "câinilor"  

Arena din Ștefan cel Mare, ajunsă într-o fază avansată de degradare, va fi demolată în această vară, pentru a face loc uneia moderne. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 28 Ianuarie 2022, 16:11
Data actualizarii: Vineri 28 Ianuarie 2022, 16:19

Stadionul Dinamo, pe care evoluează FC Dinamo 1948, echipa din Liga 1, și CS Dinamo, înscrisă în Liga 4 București, a intrat în ultimele luni de funcționare, iar starea sa este una groaznică. 

Noul stadion ar trebui să fie gata în 2024

Arena va fi demolată în vară, la finele actualului sezon, a dezvăluit președintele CS Dinamo, Ionuț Popa, care a fost anunțat, la rândul său, de Ministrului de Interne, Lucian Bode. Lucrările de demolare vor dura aproximativ nouă luni de zile, reconstrucția va începe în primele luni ale anului 2023, iar data de finalizare a fost fixată pentru finele lui 2024. 

După inaugurare, Dinamo va avea una dintre cele mai moderne baze sportive din România, cu o sala polivalentă (2.500 locuri / 2013 / 10 milioane euro), un bazin de înot acoperit (400 locuri / 2014 / 10 milioane euro) și o sală de gimnastică modernizată (2.000mp / 2019 / 1.6 milioane de euro).

Arena lui Dinamo ar putea costa 100 de milioane de euro

Stadionul Dinamo a fost inaugurat în 1952, pe locul unei foste groape de gunoi ce deservea cartierele Floreasca și Tei și adăpostea unul dintre cele mai rău rău-famate cartiere ale Bucureștiului postbelic. De-a lungul următorilor 70 de ani, aici au avut loc de la unele dintre cele mai importante meciuri din competițiile interne de fotbal și întreceri atletice, până la demonstrații canine ale MAI și rugăciuni ale musulmanilor în ultima zi a Ramadanului. 

Noul stadion al lui Dinamo ar urma să aibă o capacitate de 33.000 de locuri, iar costul lucrărilor se va ridica la aproximativ 100 milioane de euro, fiind asemănător din acest punct de vedere cu cel al Stelei, dar beneficiind de o locație mai bună, care ar putea atrage mai mulți spectatori, sponsori și parteneri comerciali. Fanii au cerut vehement un stadion fără pistă, pentru că actuala arenă are o distanță de aproape 40 de metri între teren și tribună, în zona tribunei 0. 

"Groapa" a revenit la statutul de groapă de gunoi

Până la începerea lucrărilor de modernizare, starea actualei arene din centrul Capitalei a ajuns dezastruoasă, pentru că MAI și CS Dinamo, care o au în administrare, nu mai vor să investească într-o locație care va fi demolată din temeli. Stadionul și zonele împrejmuitoare sunt pline de grafitti, gropi, gunoi și buruieni, pista de tartan s-a deteriorat vizibil, scaunele și mesele din tribune au fost vandalizate de oameni și decolorate de soare și interperii, gardul metalic este ruginit, suprafețele betonate sunt fisurate, gazonul a văzut timpuri mult mai bune, iar toată locația este acoperită de un strat gros de praf și de o impresie de abandon. Anunțul demolării pare că vine ca o izbăvire, pentru că e greu de crezut că arena ar mai fi primit avizul de a organiza meciuri de Liga 1, în sezonul următor.   

Sursa foto - Sport.ro 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!