Liga 1

Detalii despre construirea noului stadion Dinamo! CNI a făcut ultimele precizări

Situația stadionului ”Dinamo” este, în continuare, incertă. Compania Națională de Investiții face toate demersurile birocratice necesare pentru începerea lucrărilor, potrivit unui comunicat emis pe 6 ianuarie.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 06 Ianuarie 2022, 16:29
Data actualizarii: Joi 06 Ianuarie 2022, 16:32

Momentan, nu se cunosc vești noi legate de data începerii lucrărilor sau de detalii importante din proiect, cum ar fi numărul de locuri pe care îl va avea stadionul. Cert este că sunt șanse foarte mari ca în acest an să înceapă lucrările la noua arenă. Chiar în locul celei vechi!

”A fost reziliat contractul încheiat pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate pentru vechiul amplasament situat în zona velodromului. Precizăm că, la momentul actual se fac demersuri din punct de vedere juridic în vederea semnării protocolului și predarea amplasamentului către CNI SA. 

Ulterior acestei etape se va demara o nouă procedură de achiziție publică privind contractarea serviciilor pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate. Acestea vor fi supuse avizării în cadrul Consiliului Tehnico - Economic al CNI, Consiliulului Tehnico - Economic al MDLPA și se va emite hotărârea de guvern prin care vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici.

Demararea procedurii de achiziție publică pentru contractarea lucrărilor de execuție este condiționată de parcurgerea tuturor acestor etape și implicit de asigurarea alocațiilor bugetare. Detalii suiplimentare privind caracteristicile obiectivului sau aspecte legate de durata lucrărilor vor putea fi cunoscute abia după aprobarea indicatorilor tehnico-economici”, se arată în comunicatul emis de CNI către Gazetă.

Cristi Munteanu: ”Se vor înghesui sponsorii la echipă”

O nouă arenă ar putea atrage investitori la club. Chiar și Cristi Borcea, fostul finanțator al lui Dinamo, a spus că fiul său va veni alături de echipă după ce va fi construită o nouă arenă.

„Fanii au susținut clubul pe linia de plutire. Într-o zi poate să vină cineva și să preia clubul. Dacă ai și stadion, cred că lucrurile se vor schimba în bine pentru Dinamo. Pentru Dinamo este important să se mențină în Liga 1 măcar până va avea stadion. Sunt convins că stadionul va atrage investitori la echipă.

Acum are nevoie de un plan sportiv cu care să te menții acolo. Cu un stadion în centrul Bucureștiului, să te cheme și Dinamo... sunt o mie la sută sigur că se vor înghesui sponsorii la echipă”, a spus Cristi Munteanu, pentru www.sport.ro.

Modifică setările cookies