FOTO EXCLUSIV Dawa și Alhassan, sărbătoare mare în Ștefan cel Mare! De ce au făcut bairam cei doi jucători ai FCSB pe stadionul rivalei Dinamo

Joyskim Dawa Baba Alhassan FCSB Ramazan Bayram stadion Dinamo Superliga Nana Antwi, Baba Alhassan și Joyskim Dawa / Foto - Gabriel Chirea
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 10 Aprilie 2024, 15:51
Data actualizarii: Miercuri 10 Aprilie 2024, 15:40

Vedetele de la FCSB au fost oprite de fani pentru a se fotografia.

Camerunezul Joyskim Dawa (28 de ani) și ghanezul Baba Alhassan (24 de ani) au participat la celebrarea Ramazan Bayram, care s-a ținut în București, chiar pe arena rivalei Dinamo. 

Au fost opriți de fani în fieful rivalei, pentru a se fotografia

Cei doi s-au trezit devreme, înainte de ora 6:00, au parcurs drumul către vechea arenă a lui Dinamo, rivala echipei unde evoluează cei doi jucători africani, și au îngenuncheat pentru rugăciune alături ce ceilalți credincioși. Odată cu terminarea Ramazanului, va fi mai ușor și pentru cei doi fotbaliști, pentru că se va termina abținerea de la orice fel de mâncare, băutură și activitate sexuală de la răsăritul până la apusul zilelor.

La finalul ceremoniei religioase, cei doi fotbaliști ai FCSB au fost recunoscuți de microbiști și au fost opriți de fanii lor pentru a face poze împreună. Stoperul a prins 30 de meciuri și 3 goluri în acest sezon de Liga 1, iar Alhassan a bifat 11 prezențe pentru FCSB și alte 19 pentru FC Hermanstadt în campionat. 

Ramazan Bayram, pe stadionul din Ștefan cel Mare

Pe 10 aprilie, musulmanii celebrează Ramazan Bayram (cunoscut și sub numele de Eid al-Fitr sau Sărbătoarea Dulciurilor), o sărbătoare importantă pentru comunitatea musulmană, care marchează sfârșitul lunii sacre de Ramazan (Ramadan), perioada de post și rugăciune.

Tradiția cere ca toți credincioșii să-și îmbrace hainele cele mai frumoase și să se adune pentru rugăciune, apoi să ofere cadouri și dulciuri celor dragi și să organizeze mese festive și să împartă alimente celor nevoiași. Musulmanii din zona Bucureștiului s-au strâns, ca de obicei, pe stadionul Dinamo, la ora 7:00 dimineața, în număr de peste 5.000, și s-au rugat împreună. 

"Allahu Akbar" și slujbă repetată în patru limbi 

În difuzoare s-au auzit cântecele de rugăciune islamică, cu "Allahu Akbar" (n.r. - "Allah e mare!") ca refren, iar în fața statuii lui Cătălin Hîldan au fost parcate scuterele livratorilor de mâncare. Comunitatea musulmană din Capitală este una eclectică, cu membri din zona Golfului Persic, Asia Centrală și de Sud-Est, Africa de Nord și Subsahariană, dar și europeni convertiți la religia islamică, așa că mesajele și rugăciunile imamului au fost transmise în limbile română, engleză, arabă și urdu. 

La final, atmosfera a semănat puțin cu cea de la un meci de fotbal: au venit multe mii de oameni care au cântat la unison, copiii au reușit să se joace pe gazon, participanții nu au scăpat de înghesuiala de la poarta arenei, iar jandarmii au intervenit pentru a aplana un conflict apărut între două grupuri de tineri înflăcărați. Mai mult, printre enoriași s-au aflat și doi dintre cei mai buni jucători din Liga 1.

Foto - Gabriel Chirea

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!