"Cetățenii" din Găujani. Au copiat stema lui Manchester City, dar sunt pe ultimele locuri în Liga 5

dunarea gaujani giurgiu liga 5 giurgiu Manchester City stema Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 14 Februarie 2023, 20:32
Data actualizarii: Marti 14 Februarie 2023, 20:59

O echipă din România are culorile și sigla identice cu ale echipei lui Pep Guardiola. 

ACS Dunărea Găujani are sigla identică cu a lui Manchester City, clubul deținut de șeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan (Emiratele Arabe Unite) și de opt ori campioană în Premier League.

Deși clubul de amatori a copiat sigla pentru că se află într-o localitate de pe malul Dunării, aceasta nu are nicio legătură cu zona Giurgiului. Vasul reprezintă canalul navigabil Manchester Ship Canal, cele trei linii diagonale reprezintă cele trei râuri din jurul orașului englez (Irwell, irk și Medlock), iar floarea stilizată reprezintă trandafirul roșu din Lancashire, reprezentativă pentru comitatului din Nord-Vestul Angliei. 

Antepenultima în acampionat, învinsă în Cupă cu 8-0

Echipa de amatori evoluează în Liga 5 Seria Sud A din județul Giugiu, unde ocupă poziția a opta din zece echipe, cu zece puncte acumulate în nouă etape jucate. "Cetățenii" din Găujani au învins doar pe Unirea Frătești (2-0) și Pro Gostinu (4-2), înregistrând patru remize cu Olimpia Malu (2-2), Amicii Giurgiu (1-1), Unirea Pietrișu (1-1) și Dunărea Giurgiu II (3-3) și pierzând cu Litoral Gostinu (0-1), Unirea Slobozia (1-5) și Șoimii Ghizdaru (2-5). 

Deși nu se descurcă prea bine în deplasare, Dunărea este redutabilă pe Terenul Comunal din Găujani, unde nu au pierdut niciun meci în acest sezon. Echipa nu a strălucit nici în Cupa României - faza județeană, fiind învinsă de Dunărea Giurgiu cu 8-0, într-o partidă disputată pe 12 decembrie 2022, pe Stadionul "Marin Anastasovici"

Este comuna unde s-a născut soprana Mariana Nicolesco

Comuna Găujani, alcătuită din satele Cetățuia, Găujani și Pietrișu, este situată în sud-vestică a județului, pe malul stâng al Dunării, la limita cu județul Teleorman și la granița cu regiunea Ruse din Bulgaria, fiind o localitate tipic agricolă din Sudul României.

Are 2.500 de locuitori, este localitatea unde s-a născut soprana Mariana Nicolesco, care a cântat pe cele mai renumite scene ale lumii, are două monumentele de arhitectură, biserica "Adormirea Maicii Domnului" (1856)  și biserica "Cuvioasa Paraschiva" (1882), și este cunoscută istoricilor pentru cele patru situri arheologice cu artefacte din Epoca Bronzului (cultura Tei).

Juventus București a trebuit să-și schimbe numele și sigla

City Football Group deține cluburile de fotbal Manchester City FC (Anglia), Girona FC (Spania), Palermo FC (Italia), Troyes AC (Franța), Lommel SK (Belgia), Melbourne City (Australia), Yokohama F. Marinos (Japonia), New York City FC (SUA), Montevideo City Torque (Uruguay), Sichuan Jiuniu FC (China) și Mumbai City FC (India) și are parteneriate cu Club Bolivar (Bolivia) și Vannes OC (Franța).

În cazul în care echipa giurgiuveană evolua într-o ligă superioară, cel mai probabil era somată să-și schimbe sigla, așa cum s-a întâmplat cu Juventus București, care a pierdut procesul cu Juventus Torino, după ce a promovat în Liga 1. Clubul din Colentina a trebuit să-și schimbe denumirea și logo-ul, rebrănduindu-se ca Daco-Getica București

Foto - SCM Dunărea Giurgiu, AFC Dunărea Găujani (FB)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!